6 ting du bør overveje, når du booker en studentervogn.

studenterfest jubel

Det kan være et stort ansvar at stå for klassens studenterkørsel. Det er trods alt én af de største oplevelser i gymnasietiden, og derfor er der et par ting du bør overveje før du booker en vogn til din klasse.
1. Vær i god tid.
Ønsker I en helt særlig type studentervogn og en helt særlig dato, er det vigtigt at I booker i god tid. Faktisk er det en god ide at starte allerede i 2.g eller halvandet år før I skal ud at køre.
På den måde har I også god tid til at planlægge dagen, og skal ikke til at stresse over booking af vogn, samtidig med at I stresser over eksamen.
Husk også at tjekke datoerne, da studenterugen måske har rykket sig, siden sidste år.
2. Skal I køre en eller to dage?
På nogle gymnasier er dagen, hvor der køres studenterkørsel fastsat, og her vil det ofte være en bestemt dato I skal have booket en vogn til.
Andre har mere frie tøjler til selv at vælge datoer, og her kan det være værd at overveje, om I skal booke to dage.
Er man en stor klasse, kan det faktisk være en rigtig god idé at køre i to dage.
Ét er selvfølgelig, at I får ikke bare én, men hele to dage at feste i, men en anden ting er, at I derved ikke er tvunget til at skynde jer ved hvert stop, fordi I har en stram tidsplan.
Der vil altså være bedre tid til at spise de obligatoriske chokoladebelagte jordbær, og derved også gøre jeres Mor glad.
3. Hvilken type vogn?
Når det kommer til at vælge den perfekte vogn, er der flere ting I skal overveje.
Hvad er klassens behov?
Er I en stor klasse der kræver meget plads, eller er det vigtigt for jer at I kan stå oprejst?
Skal vognen være handikapvenlig, eller skal det være muligt at opstille et fadølsanlæg?
For nogle vil studenterkørsel være lig med den traditionelle hestevogn, som er en hyggeligt og klassisk måde at fejre sin dag på.
Hestevognen transporterer jer sikkert og roligt frem i gaderne, mens der er fuld fart og fest omme i ladet.
Er man en lille klasse, vil hestevognen være et rigtig godt valg. Af hensyn til hestene kører man typisk i 7 timer og højst 25-30 km. Det er derfor passende, hvis man ikke skal nå en hel masse stop undervejs.
Er man en større klasse, kan man også vælge at køre i hestevogn den ene dag, og i lastbil den anden.
For andre er det et top tunet militærkøretøj, som de forbinder med studenterkørsel og derfor det eneste rigtige.
Man kan også vælge en almindelig transportlastbil, som er blevet bygget om til studentervogn. Dette er en god løsning, hvis I er en stor klasse, og hvis I gerne vil kunne stå oprejst, når I vinker ud til de mange mennesker i bybilledet.
I skal også overveje om brændstof og km er med i prisen, eller om det skal lægges til prisen.
På Bookstudenterkorsel.dk vil det fremgå af den valgt vogn, om det er inkluderet. Det vil også fremgå om vognen kan køre i miljøzone, og om den har fartskriver. Læs mere om dette her.
4. Hvad er en fest uden musik?
Noget man ikke kommer udenom at have i vognen er musik.
Det kan derfor være en god idé at tjekke om vognen er udstyret med et musikanlæg, og om det er muligt at tilslutte sin mobil, enten via jack-stik eller bluetooth.
Nogle vogne har måske et anlæg af ældre dato, og i dette tilfælde kan man evt. få spillet en playliste ned på CD til turen.
Overvej om det er vigtigt for jer, at der er plads til en DJ? Nogle klasser vælger at hyre en DJ til dagen, så lyden er helt i top. På den måde slipper I for at der hele tiden bliver skiftet nummer, og at flotte Frederik hele tiden sætter Justin Bieber på.
5. Er der andre features som vognen skal have?
En næsten ligeså vigtig del af studenterkørslen som musik, er drikkevarer.
Hvad end du er til øl eller Bacardi, så smager de bare bedre kolde.
Er det derfor vigtigt for jer, at vognen har kølemulighed?
Hvis der ikke er kølemulighed, kan man evt. skaffe sig en termokasse og fylde den med is.
Der er selvfølgelig også dem der bare foretrækker en lunken håndbajer, men uanset hvad I er til, er det værd at overveje inden I vælger vogn.
Hvad med mobilopladning?
Mens du snapper dit livs fest ud til dine venner, så løber mobilen mere og mere tør for strøm.
Indtil nogen begynder at sælge smartphones med en ordentlig batterilevetid, må vi desværre erkende, at vi er helt og aldeles afhængig af at have strøm på mobilen.
Her er det lækkert, hvis der er mulighed for mobilopladning på vognen.
En tredje ting er overdækning af ladet.
De fleste studentervogne tilbyder overdækket lad i tilfælde af regn, men det er alligevel en ret væsentlig factor, hvis det først det begynder at dryppe ned. Og med det danske sommervejr, er det nok en god idé at være opmærksom på netop denne feature.
6. Hvad sker der efter turen?
I er nået til sidste stop, og hvad skal der ske nu?
Mange ønsker ikke at turen skal stoppe her, og derfor kan man måske aftale med sin chauffør, at festen skal fortsætte en time eller to endnu.
Det skal chaufføren selvfølgelig have lidt ekstra for, og det er derfor en god idé at have en aftale med sine klassekammerater på forhånd om at have samlet penge ind til det, før turen starter.
På den måde undgår I at én person skal stå og ligge ud for hele klassen.
En sidste ting er rengøring. Det er super lækkert, ikke at skulle stå og gøre rent lige mens festen er god, eller dagen derpå, hvor man egentlig mest har lyst til at sove og drikke cola. Oftest skal studentervognen også køre med en anden klasse dagen efter, så derfor skal rengøringen foretages umiddelbart efter endt kørsel. Langt de fleste af udbyderne på bookstudenterkorsel.dk har heldigvis rengøring inkluderet i prisen, dog med det forbehold at I hurtigt lige fjerner div. dåser og flasker, inden I går ned ad ladets trappe for sidste gang.
Når I har overvejet, hvilke behov I har i klassen er det tid til at få booket. Det gør I nemt ved at går ind på bookstudenterkorsel.dk og indtaste jeres kriterier. Herefter får I en overskuelig oversigt over alle de udbydere der matcher netop jeres kriterier. Så snart I er blevet enige om, hvilken vogn der passer bedst til jeres klasse, gennemfører I bookingen på siden. Det hele er utrolig nemt, hurtigt og overskueligt.
Tilbage er der bare glæden ved udsigten til at få huen på og komme ud og fejre én af de største dag i jeres liv!
I ønskes en fantastisk studenterkørsel her fra alle os hos Book Studenterkørsel.