Det er aldrig mega nemt at booke en studentervogn – altså med mindre man gør det på Book Studenterkørsel – og hvis du går og spekulerer på, hvilke love og regler er på studenterkørselsområdet, så er du kommet til det rette sted.
1. Fartskriver
Hvis et køretøj anvendes til erhvervsmæssig personbefordring, så skal man have installeret et kontrolapparat kaldet en takograf, men bedre kendt som fartskriver.
Før 2015 var dette dog en gråzone, og særligt vogne, som ikke blev brugt til erhverv i hverdagene havde ikke fartskriver.
Fartskriver sikrer at chauffører overholder reglerne om køre-/hviletidsreglerne, og det er naturligvis super vigtigt at der er styr på dette for både din og klassens sikkerhed.
Alle studentervogne skal derfor have fartskriver.
2. Miljøzone
Miljøzonerne er de fire største byer i Danmark, og hvis geografi ikke er din største styrke, så vil det altså sige København(og Frederiksberg), Aarhus, Aalborg og Odense.
For at få tilladelse til at køre i miljøzonerne, skal man have monteret et særligt partikelfilter.
Dette gælder dog ikke for hestevogne og benzinmotorer, men da de fleste studentervogne har en diezelmotor, så skal din studentervogn højst sandsynligt også have monteret et partikelfilter, hvis vognen skal ind og køre i miljøzonerne.
Desuden er nogle veteranlastbiler også fritaget for lovkravet om partikelfilter, og må derfor gerne køre studenterkørsel i miljøzonerne.
3. Syn
Kører man studenterkørsel/eksamenskørsel, så skal man også have haft foretaget et syn af vognen af en synsvirksomhed senest 1 år før, at vognen skal køre studenterkørsel.
Her bliver der tjekket op på bremser, lys og alt muligt andet. Det er også her, at det bliver målt, hvor mange studenter der er plads til i vognen.
Det har betydning for dig, fordi den studentervogn du vælger skal være synet til at må køre med hele din klassen.
Det bliver en kedelig studenterkørsel, hvis I er 25 mand, og bliver stoppet i en vogn der er synet til 24 personer. Så vil festen nemlig blive afbrudt, og chaufføren pålagt en bøde.
4. Forsikring
Det er vigtigt at sikre jer, at ejeren har tegnet en forsikring, som også dækker personskade på passagerne.
Det er bestemt ikke det sikreste i verden at køre rund med ladet fuld af fulde unge mennesker, og selvom I passer på jer selv og hinanden, så kan der ske ulykker.
Derfor skal alle der kører med studenter have en forsikring af deres studenterkøretøj.
Hastighed
For en studentervogn er reglerne om hastighed groft sagt, at de maximalt må køre 40km/t i tættere bebyggelse, og 60km/t uden for tættere bebyggelse. Derud over skal de følge de altid gældende hastighedsbegrænsninger.
Studentervogne må desuden heller ikke køre på motorvej eller motortrafikvej.
Denne information er ret brugbar, når du skal planlægge ruten til din studenterkørsel.
Moms.
I Danmark skal priser altid være opgivet ink. moms, og en udbyder kan derfor ikke forlange at I skal betale momsen oveni.
Vi har engang imellem nogle studenter, som kommer til os for at høre, hvordan det er med moms, og her kan vi så erfare at nogle derude stadig forsøger at synde de kommende studenter.
Alle priser på Book Studenterkørsel er naturligvis opgivet ink. moms.
Står du fortsat med ubesvarede spørgsmål? Måske kan du finde et svar her:
https://www.bookstudenterkorsel.dk/faq/
På Book Studenterkørsel gør vi alt vi kan, for stille så optimale vogne til rådighed, som muligt.
Både hvad angår opfyldning af lovgivningen, priser og opbygning. Derfor bekræfter alle udbydere også overfor Book Studenterkørsel, at alle deres vogne til hver en tid opfylder gældende lovgivning for studenterkørsel. Bla. for at give dig tryghed og sikkerhed hele vejen gennem bookingprocessen.