Studenterruten – planlæg jeres studenterkørsel

Det kan virkelig være udfordrende, at lave klassens ruteplan til studenterkørsel. Hvis ikke man har naturvidenskabelig linje, så ligger Microsoft Excel forholdsvist langt fra hukommelsen (det er typisk dette program der bliver brugt til at opstille adresser til studenterkørsel). Og hvis man ikke hele tiden tjekker Google Maps (det ved vi ikke lige hvorfor man skulle gøre i sin fritid – nogle gæt?), så er det heller ikke en service man hele tiden er opdateret på. Desuden kan Google Maps kun indsætte 10 adresser af gangen. Det betyder, at hvis I er over 10 i klassen, hvilket man jo typisk er, så skal I lave flere versioner af jeres kørerute . Det er pænt træls..  

Hvad med studentervognen?

Her er der også nogle kriterier der spiller essentielle roller for udformningen af ruten. Studentervogne må nemlig ikke køre på eksempelvis motorvej eller motortrafikvej. Der er også en begrænsning på, hvor hurtigt studentervognen må køre (denne fart afviger fra den normale lastbil-fart, fordi der sidder studenter i ladet). I byen må lastbiler normalt køre 50 km/t, men når det handler om studenterkørsel må de kun køre 40 km/t. På landevej er de gængse hastighedsregler for lastbiler 70-80 km/t, hvorimod når de kører studenterkørsel kun må køre 60 km/t. Disse er bare nogle af de faktorer, som kan påvirke jeres vogntur. Vi har hos Book Studenterkørsel udarbejdet Danmarks bedste køreruteprogram, som tager hensyn til alle ting indenfor jeres studentertur. Programmet hedder Studenterruten.

Studenterruten – hvor nemt er det?

Studenterruten er designet og udviklet på baggrund af mange års erfaring og feedback fra 10.000-vis af studenter over hele Danmark. Så vi er ret sikre på det også vil gøre livet lidt nemmere for jer, når I sidder midt i eksamensperioden, og skal planlægge den perfekte rute.

I dette ruteplanlægningværktøj er der taget hensyn til alle områder inden for studenterkørsel. I starter med at skrive jeres adresser ind i programmet. Når de endelige destinationer er skrevet ind, så trykker I på ”beregn rute” og angiver jeres starttidspunkt for vognens første stop. Efterfølgende regner Studenterruten automatisk den gennemsnitlige besøgstid ud på baggrund af rejsetiden/transporttiden. Besøgstiden og jeres ”pyntetid” (i startfeltet) kan derefter rettes til, så det passer jeres behov for dagen.

Når den endelige rute er færdiggjort, så kan I downloade den som PDF. I den fil I downloader, der finder i to forskellige versioner af PDF’en. Én til jer og én til jeres vognmand. De er begge forskellige, men det er kun fordi at den PDF jeres vognmand skal have er delt op, så det er super nemt for ham at få et overblik over sin køre-/hviletid. Til sidst er det bare at printe alle de PDF’er, som I selv skal bruge (til jer selv, familie, venner mm.) og printe en PDF, som I kan give videre til jeres vognmand – god stil!

Hele processen tager bogstaveligt talt 15-20 minutter (måske endda mindre), hvis I allerede har styr på jeres adresser. I kan selvfølgelig altid gå tilbage og rette ruten til, hvis I har ændringer.

Fordele ved Studenterruten   

For at give jer et overblik over værdien af Studenterruten, så har vi her opstillet fordelene:

  • Ubegrænset antal adresser vs. 10 adresser max på Google Maps

I kan skrive så mange adresser ind, som I lyster, i vores program. Det betyder at selvom I er 50 i klassen og af en eller anden grund vil rundt til alle (vi foreslår mellem 15-20 besøg på standard 10 timers kørsel), så kan I faktisk få alle adresserne med. På Google Maps kan I max skrive 10 adresser ind af gangen. Det betyder, at I skal gentage processen 3 gange, hvis I eksempelvis skal rundt til 30 forskellige adresser.

  • Studenterruten tager selv hensyn til den gældende lovgivning for hastigheder på studentervogne

Noget som bliver ignoreret af Google Maps er, at hastigheden på en studentervogn er forskellig fra hastigheden på en normal lastbil. Dette betyder, at tidsplanen kan blive rykket markant, og på den måde skabe en del forvirring fra forældre og studenters side. Studenterruten tager selv den gældende hastighed for studentervogne i betragtning, og på den måde får I den mest korrekte og optimerede vurdering af køretiden fra sted til sted.

  • Fravælger selv motorveje og motortrafikveje

Noget som Google Maps igen ikke tager forbehold for er, at studenterkørsel ikke må foregå på motorveje eller motortrafikveje. Hvis en motorvej eksempelvis er skrevet ind i den endelig kørerute, så kan det have store konsekvenser for tidsplanen og navigationen. Studenterruten fravælger motorveje og motortrafikveje.

  • Udregner selv køretid

Når I har skrevet jeres adresser ind og skal til at beregne ruten, så bliver køretiden/transporttiden automatisk  regnet ud og oplyst til jer. Det er i teorien ikke noget, som er relevant for jer at vide, men det er bare en lille detalje. Så ved I hvor lang tid I kan forvente at sidde i jeres vogn og feste!

  •  Fordeler selv gennemsnitlig besøgstid på adresserne

Noget som dog er toprelevant for jer, er at vide hvor meget tid I har til at feste og spise ved hvert stop. På baggrund af jeres rådighedstid over vognen, jeres stops og køretiden mellem disse, så beregner Studenterruten den gennemsnitlige besøgstid og fordeler den ligeligt på hvert enkelt stop (også på jeres pyntetid på stop 1 – vær opmærksom på dette). I kan efterfølgende ændre tiden for specifikke stops og låse dem. Dette kan være nyttigt, hvis I eksempelvis vil være på et eller flere stop i længere tid end visse andre. Herefter regner Studenterruten selv den nye gennemsnitstid ud, baseret på den/de nye låste tider.

  • Indsætter selv ankomst- og afgangstider

Studenterruten indsætter selv ankomst og afgangstider for hvert nyt stop. På denne måde har I hele tiden overblikket over, hvornår I skal være ved en destination og forlade den. Det er også rigtig godt for jeres forældre at have styr på, så de ikke brænder pizzasneglene på.

  • Genererer selv færdig PDF både til studenter/forældre og en specialtilpasset version til chaufføren

Studenterruten laver selv to forskellige PDF’er placeret i en ZIP-fil, som I kan downloade. I denne fil er der to forskellige versioner af køreplanen for dagen. Den ene er til jer, og den anden er specifikt udarbejdet til, hvad en vognmand vil have brug for på sådan en tur. Han kan skrive sin akkumulerede tid ind og få et godt overblik over sin køre-/hviletid. Det kommer han til at takke jer for! 

  • Sparer jer for en masse tid og besvær midt i en eksamensperiode

Sidst men ikke mindst, så er Studenterruten lavet til jer. Det skal være nemt, at udforme sin rutevejledning til studenterkørsel. Slut med Excel og Google Maps. Det er to forskellige programmer, som for det første ikke snakker sammen og for det andet ikke er beregnet til ruteplanlægning for studenterkørsel. Studenterruten er specialudviklet over flere års erfaring og feedback fra både studenter og vognmænd. Programmet er udviklet på grund af frustrationer fra studenternes side. Studenterruten er Danmarks bedste online køreruteprogram for studenterkørsel af én grund. Den er lavet af jer.

Book jeres studenterkørsel hos os og få adgang til Studenterruten

Hvis I booker jeres studenterkørsel via Book Studenterkørsels portal, så får I automatisk adgang til Studenterruten og alle de fordele der følger med. Så skriv jeres informationer ind i formularen og find jeres studentervogn!