Studenterugen i 2022

Dette er den sidst muligt eksamensdato for studerende der dimitterer i 2022, på de gymnasiale uddannelser
Ovenstående ser I den sidste mulige eksamensdag for 2022 gymnasiale uddannelser

Studenterugen er én af de vildeste og vigtigste uger i jeres liv. Det er ugen, hvor I skal fejre op til tre år med slid og slæb (eller i det mindste, at I har bestået jeres eksamener – delvist). Det er en helt speciel uge, med en masse adrenalin i kroppen pga. forventningen om den fedeste fest, som I måske nogensinde kommer til at opleve!

Der er dog lidt ting I skal være opmærksomme på, og her smider vi fra Book Studenterkørsel gerne et par gode råd og en sjat guldkorn. Det er altid forskelligt hvornår studenterugen falder i det givne år. I denne artikel fokuserer vi på studenterugen for 2022, da studenterugen for 2021 allerede er velkendt og fordi mange allerede har booket.

Mange af jer kommende studenter, som dimitterer i 2022 er måske ikke klar over det, men undervisningsministeriet har allerede opgivet den sidste mulige eksamensdato i 2022. Denne dato er onsdag d. 22. juni. Det er dog vigtigt, at I tjekker med jeres skole hvornår jeres dimissionsdag ligger, da dette er forskelligt alt efter hvilken skole I går på. I kan downloade pdf’en fra undervisningsministeriet her:

I kan også undersøge andre ting mht. jeres eksamensdatoer på undervisningsministeriets egen underside for eksamener her: https://www.uvm.dk/gymnasiale-uddannelser/proever-og-eksamen/tilrettelaeggelse-og-afholdelse-af-proever/kalendere-og-oversigter

De populære kørselsdatoer

Hos Book Studenterkørsel ser vi nu, at kommende studenter for 2022, oftest søger på kørsler torsdag d. 23., fredag d. 24., lørdag d. 25. og søndag d. 26. juni i vores formular. Dette tegner et billede af, at flere og flere bliver opmærksomme på, at deres sidste eksamensdato ligger onsdag d. 22 juni og nu begynder at undersøge mulighederne for studenterkørsel efter denne dato. Bare rolig, I kan allerede nu godt begynde at undersøge kørsler i 2022, da det nu er helt sikkert I skal køre efter onsdag d. 22 juni. Jo før I booker jeres kørsel, jo flere valgmuligheder har I, for at finde jeres drømmevogn.

Det skal siges, at jeres dimissionsdag enten ligger torsdag eller fredag, og at det er op til jeres skole at offentliggøre denne information. På Sjælland og Fyn eksempelvis, er der på mange skoler tradition for, at studenterkørslen bliver kørt på den dag hvor der dimitteres. I Jylland derimod, er det vidt forskelligt hvilken dag(e) der bliver kørt studenterkørsel. En del klasser i Jylland kører faktisk deres vogntur(e) i starten af juli, så der er ikke så tætknyttet en obligatorisk dag i det jyske.   

Hvad skal I være opmærksomme på?

Når man hører ordet studenteruge, så giver det logisk mening, at tro det drejer sig om en hel uge. Dette er dog ikke tilfældet. I kan senest komme op til jeres afsluttende eksamen om onsdagen i ”studenterugen”. Derfor starter selve studenterugen og studenterkørslerne om torsdagen og slutter om søndagen. Den officielle studenteruge varer derfor kun fire dage. Nogle skoler har som nævnt dimission om torsdagen og andre har om fredagen.

Hvornår I skal ud og køre studenterkørsel afhænger selvfølgelig af dette. Fredagen er klart den mest populære dato, når det kommer til studenterkørsel, især på Sjælland. Dette betyder også, at mange klasser som nok havde planlagt at køre om fredagen, bliver nødt til at finde et alternativ. Det er der noget dårligt, men også godt i. Det dårlige er, at I ikke kommer til at køre jeres studenterkørsel på den populære dato (i hvert fald ikke hvis I er for sent ude ift. at få booket!). Den gode er, at studentervognene er markant billigere på de omkringliggende datoer (især ydre-datoer). Vi har faktisk lavet en prisanalyse over gennemsnitspriserne for de forskellige dage og regioner, som du finder lige her.

Weekender er bedre for jeres forældre

En fordel ved at køre studenterkørsel i weekenden er også at jeres forældre har fri, og derved har masser af tid til at gøre jeres studenterbesøg (også kaldet studenterfest eller studentergilde) klar. De skal ikke til at tage fri fra arbejde for at gøre klar, hvilket også er derfor weekenderne er jeres forældres foretrukne. Desuden er der også flere folk på gaden i weekenderne. Flere mennesker = mere opmærksomhed til jer, når I kommer rullende på vejene i jeres studentervogn. Derfor er det en god idé, at I i klassen diskuterer om I vil betale ekstra for at køre i weekenden eller betale – oftest en hel del mindre – for at køre på ydre datoer.

Skal I køre studenterkørsel i én eller to dage?

Dette spørgsmål er ét af de hyppigste vi får. Det er jo i sidste ende helt op til jer, og hvor meget I er villige til at betale for nogle super fede dage. To-dages kørsler koster jo (i nogle tilfælde) dobbelt så meget. Dog er det muligt, at I evt. kan køre en lørdag og søndag (så vil kørslen typisk være billigere, da søndag som regel er billigere end lørdag). I kan også køre fredag – den dyreste dato – og efterfølgende supplere med en billig ydre dato, evt. mandag. Der er mange muligheder for sammensætning af to studenterkørselsdage.

Hvis I gerne vil køre en to-dages kørsel (vi ser også enkelte tre-dages kørsler), så foreslår vi, at I kører dem lige efter hinanden. Eksempelvis: fredag og lørdag, torsdag og fredag eller søndag og mandag.

Når I har gang i festen, så kan I nemlig ligeså godt holde den kørende. En anden fordel er også, at I som regel bare kan lade pynten sidde på vognen om aftenen, når I bliver læsset af på førstedagen. Er det den samme vogn I skal køre med dagen efter (hvilket oftest er tilfældet), kommer den og henter jer med pynten påsat fra dagen før. Så sparer I også hurtigt lige en ½ time til oppyntning om morgenen. Holder I en ”pausedag” imellem kørslerne kan det medføre et såkaldt ”crash”. Dette betyder, at I måske ikke har den fulde energi til at fyre den max af på jeres andendagskørsel – hvilket jo ville være synd og spild! Samtidig skal I evt. til at pynte studentervognen igen, da det kan være den har været ude og køre et andet sted på den dag, som I har haft mellem kørslerne.

Få kigget på studentervogne nu!

Fordi der er flere og flere som begynder at kigge på eksamenskørsel i 2022 (de første klasser har – her mere end 2 år inden de skal ud og køre – faktisk allerede gennemført deres booking her på platformen), er det vigtigt I allerede nu undersøger mulighederne for studenterkørsel.

Book Studenterkørsel er Danmarks største formidler af studentervogne med mange af landets vognmænd, og over 450 lastbiler i forskellige varianter, koblet op. Så der er helt sikkert noget for enhver smag, temperament og økonomi. Derudover er det super simpelt at sammenligne alle de mulige vogne der kommer frem på baggrund af jeres søgekriterier. Tryk på nedenstående knap, udfyld formularen og kig studentervognene igennem. Hvem ved, måske finder I allerede jeres studentervogn i dag? 🙂