Ideer til studenterkørsel banner – kom godt i gang
– en guide til tekst, lærred og maling
Studenterkørsel er for mange en af de vigtigste begivenheder i studieårene. Det er dagen, hvor enden på flere års hårdt arbejde på skolebænken markeres med et brag af en fest. I den forbindelse er der selvfølgelig en del forberedelse. En af dem er at få styr på et par sjove bannere til studenterkørsel.
Hvis I stadig er i tvivl om, hvordan I kommer i gang med at lave de fedeste bannere til studentervognen, har vi samlet en række tips og tricks til, hvad I kan skrive, og hvad I bør være opmærksom på.
Sådan skaber I rammerne for en legendarisk studenterkørsel
For at gøre turen uforglemmelig og endnu mere festlig, er der tradition for at pynte studentervognen, inden I afsted afsted rundt til forældrene. Det er forskelligt fra klasse til klasse, hvordan der pyntes op, men typisk er balloner, bøgegrene, flag og bannere på studentervognen et sikkert hit. Banneret er nok et af de vigtigste elementer på vognen. Her vælger mange at skrive sjove tekster, som enten beskriver deres klasse eller opfordrer forbipasserende til at vinke, dytte eller lignende.
Kom godt i gang med banneret til studenterkørsel
Der findes mange måder at lave sit banner til studentervognen på. Der findes alt lige fra grafisk tryk til et old school banner lavet med stof og maling. Vi vil gerne slå et slag for et old school studenterbanner, som udover at være den mest anvendte løsning, også er den billigste – hvilket er et kæmpe plus på SU-budget.
Vælg det rette lærred til studentervognen
Materialet har stor betydning for, hvordan banneret tager sig ud på hele vognturen. Det er ikke alle overflader, som egner sig til at blive malet på. Og skulle det give regn, vil malingen måske blive skyllet af.
Presenning
En hvid presenning kan virke som et praktisk valg. De er vandtætte, har runde metaløjne i hjørnerne til at binde banneret fast med, men de er ikke egnet til at blive malet på. Malingen har svært ved at sætte sig fast på et vandafvisende materiale, og derfor vil tekst og tegninger ikke stå 100 procent skarpt. Giver det regn, vil malingen forsvinde fra presenningen.
Bomuldslagen
Et gammelt bomuldslagen kan være fint nok, men ulempen ved dette materiale er, at det ofte er meget tyndt og blødt. Det kan blive en udfordring at male på det, fordi det er svært at styre. Når bomuldslagnet hænges på vognen, er der stor sandsynlighed for, at det flagrer i vinden, hvilket gør det svært for forbipasserende at læse, hvad der står
Det ideelle lærred
Det bedste valg er at gå efter et lærred i et forholdsvist fast og stift materiale, som tager godt imod malingen og tørrer ordentligt ind. Jo mindre elasticitet i lagnet, jo nemmere er det at male på. Når I har skaffet jer et godt stykke stof, er det en god idé at få syet kanterne med et kantbånd. Dette vil forstærke banneret, så det ikke rives itu under kørsel samtidig med at det retter sig bedre ud, når det hænges på siden af studentervognen.
For at undgå et blafrende banner er det vigtigt, at I strammer det godt ud. Kan du og klassen skaffe et godt stykke stof med metaløjne i hjørnerne, er dette den mest optimale løsning. Det gør det langt nemmere at fæstne banneret til studentervognen med strips, så det hænger lige og stabilt.
Vælg den rette maling
Når I først har fået styr på de gode bannere til studentervognen, er det tid til at vælge maling. Der er stor forskel på maling. Noget er nemlig velegnet til tekstiler, mens andet egner sig bedst til træ eller sten. Det er et kæmpe plus, hvis malingen er vandtæt – vi ved jo alle, hvor lunefuld det danske vejr kan være i sommerperioden.
Akrylmaling er velegnet til at male på stof, og farven vil fremstå kraftig og tydelig. Derudover er malingen vandafvisende, så snart den tørrer ind.
Spraymaling kan virke som en nem og billig løsning, men resultatet bliver sjældent godt, hvis I ikke er vant til at arbejde med det. I vil heller ikke opnå samme kraftige tydelighed, hvilket er et must, når forbipasserende skal kunne læse, hvad der står på banneret.
Derfor kan I nøjes med primærfarverne
Hvis I vil spare penge, kan I i princippet nøjes med primærfarverne blå, rød og gul samt en hvid og sort maling. Herved kan I nemt blande jer frem til både lilla, orange og grøn.
Jo flere farver I har på banneret, jo mere iøjnefaldende vil det naturligvis også være. Men pas på der ikke kommer alt for mange elementer, som vil forstyrre hovedbudskabet. Nogle gange er et enkelt design det, som fremmer budskabet bedst.
Studentervogn banner ideer – Hvad skal der stå?
Det allervigtigste på banneret er nok teksten. Der er typisk visse slogans, som bruges år efter år, hvor de tilpasses de forskellige studieretninger. Nogle vælger at skrive sjove citater, klassens navne eller andet personligt, som kendetegner klassen. Hvis I endnu ikke har fundet på en tekst eller slogan til banneret på studentervognen, har vi her samlet en liste som inspiration.
Studentervogn banner – dyt fra forbipasserende
Formålet med at opfordre forbipasserende til at dytte er at få et godt grin. Det er fedt, når folk på gaden og i bilerne tager del i festen og glæden ved, at I er blevet studenter. ”Dytte-banneret” er helt sikkert med til at få et smil frem på læben hos selv den sureste bilist.
- “1 dyt vi skåler
2 dyt vi bunder
Dyt så det batter, så viser vi patter” - “Dyt, båt – og vi tager et shot”
- “1 dyt drengene drikker
2 dyt pigerne drikker
3 dyt alle drikker” - “Dyt så det batter – vi viser vores patter”
- “Dytter I? Så skåler vi”
- “Dyt en hilsen, så bunder vi pilsen”
Studentervogn banner – slogans og rim
Noget der kendetegner rigtig mange studenterbannere er, at de rimer.
- “Vores største fejl var at vælge Mat A, vildt vi ikke er kradset af, men vi tar’ den helt med to, thank God for kvote 2”.
- “Det er uden at lyve, vi blev studenter alle 20”
- “3 år med slid – nu er det fandme party tid”
- “Det var alt for let – tak til studienet”
- “Hvis Trump kan blive præsident – kan vi blive student”
- “F*** Kesi – vi har ikke sovet i et år” (som reference til landeplagen Søvnløs af Kesi, med det fængende omkvæd ”jeg har ik’ sovet i et år”).
- “Pyt med 12 og 10 – det er sprut og bajere, vi ka’ li”
De flabede bannere
Et banner med et godt dis er super populært og sjovt. Det er især de ”forkerte” huefarver, som bliver drillet på denne type bannere.
- “Vores hue er svær at få – men heldigvis fås den også i blå”
- ”En studenterhue den skal være…” og så bliver sætningen ellers fulgt op af enten en blå eller rød hue.
- ”Mens I venter, bliver vi studenter” (med hentydningen til, at de andre har et helt år endnu, mens HF’erne klarede studentereksamen på 2 år).
Hvornår skal banneret laves?
Det anbefales, at male banneret nogle dage inden studenterkørsel. Først og fremmest skal malingen have lov til at tørre, og for det andet tager det faktisk længere tid, end hvad de fleste umiddelbart regner med.
Det bedste banner er et, som er nemt at huske – både for teksten og det visuelle udtryk.
Men allervigtigst er det et, som repræsenterer jer som klasse, og som I alle kan stå inde for. Husk at kun fantasien sætter grænser. Det er jeres store dag – og I bestemmer dagsordenen.