DJ på studentervognen, nu er det ulovligt

Før i tiden var det muligt at opleve en ladfuld unge, larmende nyudklækkede studenter, cruise gennem gaderne, mens de gav den fuld gas til DJ’ens fede mix. Denne tid er forbi. Det er nemlig ulovligt at køre studentervogn med en DJ ombord på ladet.

Overtrædelse håndhæves med bødestraf

Ifølge Færdselsstyrelsen blev der tilbage i 2016 udarbejdet en bekendtgørelse, der lød på, at det kun var studenter, som måtte opholde sig omme på ladet under studenterkørsel. Dvs. at familie, venner eller andre, såsom en DJ eller fotograf, ikke måtte komme med om bord.

Indtil 2023 så de fleste igennem fingrene med denne bekendtgørelse. Men siden sommeren 2023 er man begyndt at håndhæve reglerne, hvilket betyder, at vognmanden får en bøde, hvis der opholder sig andre personer i ladet under studenterkørsel.

Hos Book Studenterkørsel har vi opsagt alle aftaler med vores DJ’s, som hver sommer har haft fornøjelse af at sætte gang i festen. DJ til studentervogn er en saga blot, men heldigvis kan du og din klasse stadig få den bedste afslutning på gymnasietiden.

Alternativer til studenterkørsel med DJ

Selvom energien er på sit maks med en DJ i studentervognen, er det selvfølgelig stadig muligt at benytte anlæg og højttalere. Vognene er udstyret med højtalere, som pumper den fedeste bass. Hvorfor ikke lave jeres egen playliste på forhånd, tilslutte jeres telefoner og få et brag af en fest?

Her er et par gode tips til at få musikken til at spille på studentervognen:

  • – Lav en fælles playliste på f.eks Spotify, hvor alle fra klassen kan smide deres yndlingsbangers på. Så undgår I at skulle bruge flere mobiler og skifte sange midt i det hele
  • – Sørg for at afspille playlisten på shuffle tilstand, så ikke alle Martins sange kommer lige efter hinanden
  • – Husk at have en mobiloplader med til den telefon som bliver brugt til at spille musik, så den kan oplades i vognen
  • Sæt nogle sange på listen som betyder noget særligt for klassen. Det giver en fantastisk stemning og et godt sammenhold

Hvis I ønsker at gå alternativ til værks, kan I undersøge, om der er mulighed for at booke en DJ, som sidder omme på forsædet, ved siden af chaufføren, og mixer jeres musik. I kan også vælge at leje en DJ til festen efter vognturen og på den måde tage revanche for den manglende DJ ombord på ladet.