FAQ

Book Studenterkørsel er lavet for at gøre det nemmere for dig som studerende, at finde en vogn til studenterkørsel, når afslutningen af uddannelsen skal fejres. Hvis du er i tvivl om noget, kan du muligvis finde svaret på det nedenfor. Ellers er du altid velkommen til at sende os en mail på hello@bookstudenterkorsel.dk eller ringe til os på +45 71 99 36 91

Godthåbsvej 27 1. sal, 8660 Skanderborg

Book Studenterkørsel er en portal, der hjælper kommende studenter med, nemt og gratis, at finde og sammenligne markedets udbydere af studenterkørsel.

Book Studenterkørsel er selvfølgelig helt og aldeles gratis. Du kan derfor trygt søge og sammenligne blandt landets udbydere, samt foretage din klasses booking her på sitet. Derudover sidder vi altid klar til at guide dig og din klasse trygt og sikkert gennem hele bookingprocessen, såfremt I skulle være i tvivl om det mindste.

Ja! Book Studenterkørsel har udbydere, kuske, vognmænd og “bussemænd” koblet op fra hele Danmark. Så hvad enten du er fra Gedser eller Skagen – Sydals eller København, skal vi nok finde de vogne, der matcher netop din klasses ønsker.

For at køre studenterkørsel, skal du som minimum have færdiggjort en 2-årig ungdomsuddannelse. Tidligere var det udelukkende STX, HHX, HTX og HF der måtte køre studenterkørsel. Men Folketinget vedtog i 2016 de nye retningslinjer herfor, og ændrede i den forbindelse traditionen til “eksamenskørsel”. Vi synes nu stadig studenterkørsel lyder bedre, hvilket også stadig er det gængse ord for begivenheden.

Ja! Book Studenterkørsel har også udbydere koblet op på platformen, som tilbyder studenterkørsel i hestevogn. Husk at man med hestevogn som regel kun kører inde i byen (da der typisk her ikke er så lange afstande mellem besøgene) og at hestene normalt ikke kan holde til mere end 6 timers kørsel. Derfor vælger mange klasser hestevognskørsel som én af to dages kørsel, hvor den anden dags kørsel derimod foregår i lastbil.

En fartskriver er et måleinstrument, der måler hastighed og køre- hviletiden. Det er lovpligtigt for tunge lastbiler og busser, at have en fartskriver og dette gælder dermed også vogne som benyttes til studenterkørsel. Vi får en del henvendelser fra kommende studenter, om dette apparat er lovpligtigt. Derfor har vi valgt at vise, om vognene er installeret med fartskriver, selvom det altid er tilfældet.

På Book Studenterkørsel gør vi alt vi kan, for stille så optimale vogne til rådighed, som muligt. Både hvad angår opfyldning af lovgivningen, priser og opbygning. Derfor bekræfter alle udbydere også overfor Book Studenterkørsel, at alle deres vogne til hver en tid opfylder gældende lovgivning for studenterkørsel. Bla. for at give dig tryghed og sikkerhed hele vejen gennem bookingprocessen.

Det afhænger mest af, hvor mange elever I er i jeres klasse og hvor spredt I bor. Studenterkørsel er noget man kun oplever én gang i livet og derfor vil det være ærgerligt, hvis tidsplanen bliver presset, fordi man har valgt kun at køre 1 dag. Det er meget rarere at have god tid ved hvert stop og have tid til at køre lidt ekstra rundt inde i byen eller måske tage ned til vandet og bade. Selvfølgelig er det også et spørgsmål om økonomi, men her er det netop relevant at benytte Book Studenterkørsel, da I nemt og overskueligt kan sammenligne udbydernes vogne på features som pris og opbygning.

Vi har skrevet et indlæg hvor vi har samlet 7 opskrifter til studenterkørsel du skal blot trykke her for at læse det

Booking

Det er utroligt nemt at booke gennem Book Studenterkørsel. Når du har fundet den vogn, I gerne vil køre med, trykker du “Book nu” og så er bookingprocessen igang. Indtast dine og skolens oplysninger og tryk på “Gå til betalingsoplysninger” og betal for booking fee. 

Herefter sendes en bookinganmodning til vognmanden, som har mulighed for at dobbelttjekke sin kalender og acceptere eller afvise anmodningen. Hvis bookingen accepteres trækkes pengene, og I får hinandens oplysninger. Hvis bookingen afvises så hjælper vi jer med at finde en ny vogn. 

For at færdiggøre bookingen og sikre at vognen er jeres, skal I betale et booking fee (15% af kørslens samlede pris), samt eventuelle tilkøb. Restbeløbet til af vognen (85%) betales efter booking til vognfirmaet, efter aftale. Restbeløbet af studenterpakken betales senest 1. maj i kørselsåret.

Når jeres bookinganmodning er accepteret af vognmanden, kan I herefter aftalefordelingen af de resterende rater og øvrige praktiske detaljer med jeres udbyder.

Prisen på studenterkørsel varierer efter hvilken vogntype, ekstraudstyr, mv. i tilvælger. I kan enten prøve at udfylde søgekriterierne i formularen her søgeformular for at få en pris eller I kan læse mere om studenterkørsel priser her