Features

Når du laver en søgning på Book Studenterkørsel har vi gjort det nemt for dig i forhold til at finde ud af, hvilke features de forskellige vogne har. På den måde kan du nemt sammenligne vognene, og dermed nemt finde frem til netop den vogn, der passer bedst til jeres behov. Måske er det vigtigst for jer med et stort anlæg i vognen eller også lægger I stor vægt på at kunne få kolde drikkevarer under hele kørslen. Nedenfor finder du en beskrivelse af de forskellige features.

Fartskriver

En fartskriver er et apparat der registrerer køretøjets køretid. Det blev pr. 1/8 2015 lovpligtigt i alle lastbiler, som anvendes til studenterkørsel, og skal sikre at chaufføren overholder de gældende køre-/hviletider. Idéen med fartskriveren er, at jeres chauffør altid er udhvilet og frisk til at køre med jer.

Miljøzone

Der er oprettet miljøzone i Danmarks fire største byer; Aalborg, Aarhus, Odense og København. For at køre i miljøzone, skal lastbilen være monteret med et partikelfilter. Dog er køretøjer af veteranstatus (35 år eller ældre) fritaget fra denne ordning, og må dermed godt køre i miljøzoner, uden et påmonteret partikelfilter. Får I brug for kørsel i miljøzone, skal I blot sørge for dette er tilvalgt i jeres søgning. Så sorterer vi automatisk alle vogne fra, som ikke har tilladelse til kørsel heri. Du kan læse mere om de fire miljøzoner her.

Anlæg

Et godt musikanlæg er en stor del af festen bag i vognen. Derfor giver vi jer muligheden for at sortere blandt de vogne der er med og uden anlæg bag i ladet. Nogle klasser foretrækker selv at medbringe eget anlæg, andre lejer et professionelt DJ-anlæg, men langt de fleste foretrækker at det er installeret fra udbyderens side. Langt de fleste vogne med anlæg har tilslutning af egen medbragt musik, via jack-stick, usb eller Bluetooth.

Kølemulighed

Det kan være rigtig rart at have kølemulighed ombord på jeres vogn. Normalt bager solen fra en skyfri himmel, når sommerens studenterkørsler ruller af sted. Og så er det rart at have kølige drikkevarer lige ved hånden hele dagen. En anden fordel ved at have alle jeres drikkevarer liggende i en køler hele dagen, er hygiejne! Alternativet er nemlig at de ligger og flyder rundt på gulvet og i gangene bag i ladet. Og her bliver hurtig fyldt med sand, jord, græs, madrester, affald og spildte drikkevarer. Og selvom I er i strålende humør og promillen er i top, er det bare federe at drikke af en kold ren dåse, end at samle en bulet, fedtet og lunken én op fra gulvet!

Rengøring

Er rengøring efter kørslen inkluderet i prisen? Det er rigtig rart at slippe for selv at skulle rengøre vognen, efter jeres studenterkørsel. For det første vil I formentlig gerne bare ind og fortsætte festen på det sidste sted I læsses af. For det andet kan vognen være ubeskriveligt beskidt og klistret ind i spildt alkohol. Så det er en ordentlig omgang der skal til, for at få den til at se præsentabel ud igen, og det er ikke lige dét I har lyst til at bruge jeres tid på, efter sidste stop! Langt de fleste udbydere inkluderer heldigvis rengøring af vognen efter kørslen, i prisen.

Fri km og brændstof

Husk at være opmærksom på om prisen er inklusiv eller eksklusiv fri kilometer og brændstof! For er prisen med begrænset kilometer og/eller brændstof, kan det hurtigt blive en meget dyrere studenterkørsel, end først budgetteret! Det kan være svært at beregne, præcist hvor mange kilometer I får brug for at køre på jeres studenterkørsel, og nærmest umuligt at anslå, hvor meget brændstof der er behov for. Mange af de ældre lastbiler der benyttes til studenterkørsel, kører helt ned til 2-5 km pr. liter brændstof, så det er en god ting at sikre sig, at prisen er inklusiv fri kilometer og brændstof. Langt de fleste udbydere tilbyder dog dette, som en del af den samlede pris.

Overdækning

Hvis du vil sikre dig mod det nogle gange ustadige danske sommervejr, så er det måske en god idé, at vælge en vogn, hvor der er mulighed for overdækning. Bare en smule regn kan gøre jer kolde og klamme på de længere stræk mellem besøgene. De fleste udbydere har dog fundet ud af, at det er en god idé at kunne tilbyde studenterne presenning på vognen.