Mad til studenterkørsel – 7 nemme og lækre opskrifter

Den store dag er endelig oprunden. Der er en student i huset, og det skal fejres med den ultimative fest: Studenterkørslen. En hel dag med fest, glade dage og hvad der skal blive gode minder resten af livet.

En sådan omgang kræver lidt menneskeligt brændstof i form af mad, og til at hjælpe dig med mad til studenterkørsel, har vi samlet 7 nemme og lækre forslag på mad, der kan serveres, når de nyudklækkede studenter kommer forbi.

Vi har sørget for lidt forskellige forslag, så der er til både tidligt og sent på dagen, ligesom der også er lette såvel som mere mættende forslag.

  1. Pølsehorn
  2. Pizzasnegle
  3. Scrambled eggs / Røræg
  4. Hjemmelavet burger
  5. Banankage
  6. Nachos
  7. Udskåret Frugt
  8. BONUS: Gode tips til når du er vært
Mad til studenterkørsel
Mad til studenterkørsel

Pølsehorn, luftige og lækre

Det er ikke for sjov, at pølsehorn hører til den absolutte top i madpakken. Luftigt og lækkert brød med en saftig pølse, og eventuelt en smule ketchup er et match made in heaven.

Vores favoritopskrift på pølsehorn kommer fra Madsvin.com, og du kan se den lige her.

Pølsehorn til studenterkørslen fra madsvin.com
Her ser du pølsehorn fra Madsvin’s opskrift


Pizzasnegle, med ost og grøntsager

Pizzasnegle er også altid et hit for både store og små. Fyldet vælger du helt selv, og du kan jo lave flere slags pizzasnegle, hvis du har lyst.


Scrambled eggs / Røræg

Er du første stop på studenterkørselsplanen? Så bliver du hurtigt de unge menneskers favorit ved at servere en god gang røræg (eventuelt med bacon som sidevogn) til dem.

Selvom røræg er ganske let at lave, linker vi lige til en opskrift, hvis nu tvivlen skulle indfinde sig 😊


Burger den hjemmelavede

Er der noget som en god burger? Nej vel? Står du for et af de større måltider til studenterfestne, kan hjemmelavede burgers være et glimrende indslag.

Tip: Selvom det er ved at være aftensmadstid, så foreslår vi at du laver små burgere (såkaldte ’sliders’), da de feststemte deltagere på nuværende tidspunkt har fået en masse at spise.


Banankage lækker og svampet

Ud på eftermiddagen kan et lækkert stykke hjemmebagt banankage være et kæmpe hit. Her toppet med chokolade og nødder – du gør naturligvis bare, som du har lyst, hvis du foretrækker anden topping.

banankage til studenterkørslen fra madsvin.com
Banankagen kan selvfølgelig kommes i en bradpande

Nachos en sikker vinder

En sikker favorit er de mexicanske chips med lidt salsa og guacamole til. Køb et par poser nachoschips anret på et fad med ost og lidt jalapenos, varm i ovnen og du er klar med dit bidrag til dagens fødevareindtag. Hertil er der ingen opskrift, da vi vurderer det er relativt lige til, men her er en opskrift på guacamole.

Tip: Køb en hel blok rød cheddar og riv ud over, det giver dine nachos et sidste pift.


Udskåret frugt

Et fad med udskåret frugt, friske jordbær og måske lidt god mørk chokolade er også et sikkert bud.

Alt du skal gøre er at finde den mest friske frugt, du kan finde, og klargøre den på et fad.

Sørg for godt med solmodne jordbær – de forsvinder altid hurtigt.


Gode tips når man er vært med mad til studenterkørsel

Husk at studenterne med stor sandsynlighed stopper mange steder i løbet af deres dag. Det er ærgerligt at stå med et stort og overdådigt måltid, for at se det meste blive efterladt.

Hold din mad enkel og i det små, medmindre du er dagens første måltid, hvor det kun er godt at festdeltagerne får fyldt deres maver med lidt mad, inden alkoholindtaget rigtigt begynder.

Sørg for noget lækkert at drikke til studenterkørsel

En god idé kan være at sørge for lidt lækkert at drikke, som ikke nødvendigvis indeholder en masse alkohol. Gode juicer, hjemmelavede safte og godt med sodavand kan være et kærkomment afbræk på den lange festdag.

Dét sagt gør det heller ikke noget, hvis der står en lækker bowle med en sprød sommercocktail fyldt med frugt (særligt oplagt hvis du i forvejen har lavet et fad med udskåret frugt 😉)