Studenterkørsel i Asnæs, Odsherred

 

Asnæs Studenterkørsel

Book vognen til studenterkørslen i Asnæs i Odsherred

Hvis studenterkørslen skal køres i Asnæs i Odsherred, så kan du på Book Studenterkørsel søge og sammenligne priser på masser af studentervogne, som udbydes i netop i denne landsdel.
Her vil du kunne læse lidt mere om Asnæs og studenterkørsel.

Asnæs – midt i naturparken

Den gamle stationsby Asnæs er blandt de hyggeligste i Nordvestsjælland, med lige knap 3000 indbyggere.
Byen ligger faktisk lige midt et UNESCO-fredet naturområde, også kaldet Geopark Odsherred.
Den smukke natur blev dannet under den sidste istid, og er altså en helt speciel oplevelse hvis man da ikke er vant til at færdes i området.
Rundt omkring kan man finde gravhøje og runesten og måske en svag hvisken fra oldtiden? Den smukke kurvede natur, sætter i hvert fald fantasien i gang, og måske netop derfor siges det, at en stor drage vogter sine guldæg, ved Vejrhøj tæt ved Asnæs.

Drage eller ej så er der lagt op til en eventyrlig studenterkørsel, hvor historiens vingesus kan mærkes, når studentervognen svinger ud på de små landeveje og ud i naturen.

 

 

Studenterkørsel i Asnæs

Gymnasiet i Asnæs – Her springer studenterne ud

Selvom Asnæs er en lille by, så har den sit helt eget gymnasium, nemlig Odsherreds Gymnasium.
Det blev grundlagt i 1979, men først i starten af året 1981 var byggeriet færdigt.
Man kan tage både en STX og en HF på Odsherred gymnasium, så der vil både være røde og blå studenterhuer at spotte på studentervognene, som kører rundt i Asnæs til sommer.
Gymnasiet har også haft et par celebre studenter, som er uddannet her. Det er eksempelvis skuespiller Nicolaj Kopernikus, tidligere fodboldspiller Christian Poulsen og kunstner Olafur Eliasson, som er særligt kendt for den store regnbue, der kroner kunstmuseet ARoS i Aarhus.
Gymnasiet er ikke så stort, og har under 500 elever i alt, hvilket gør at alle kender hinanden på kryds og tværs.

Eksamensperiode og studentertiden i Asnæs

Studentertiden er den helt særlige tid om sommeren, hvor studenterne begynder at springe ud.
I maj og juni er det eksamenstid, og det er så at sige stilhed for stormen på Odsherred Gymnasium.
Der er stille på gangene, hvor man hist og her kan læse et skilt med ordet ”EKSAMEN” på dørene ind til klasseværelserne.
Det er nok til at give selv den dygtigste elev sommerfuge i maven og nervøse trækninger i ansigtet.
Men sidst i juni nås det punkt alle har ventet på. Nu er der kun 1 eksamen tilbage.

Den første hue kommer på

Studenterugen skydes i gang, når den første student kan tage huen på og fejre, at det hele er vel overstået. Så er der jo tradition for at det er enten Mor eller Far der sætter huen på den unge student. Mange forældre har også medbragt lidt til ganen i form af jordbær og måske endda champagne.
Som den første student i en årgang, får man som regel også æren af at hejse flaget sammen med rektor.

Glædesfest

Når alle huerne er sat på hovedet kan festlighederne endelig begynde. Der er et hav af studentergilder, som skal holdes, og så er der også et lille festligt arrangement i selvskab med gymnasiets lærere. Det kalder de Glædesfesten på Odsherred Gymnasium. Det er en middag, kun for 3.g’erne, hvor de har lejlighed til at taget en festlig afsked med deres lærere.

 

Vild Studenterkørsel

Endelig tid til studenterkørsel!

Den sidste og endelige afsked med gymnasiet tages til dimissionen. Her får man endelig sit eksamensbevis i hånden, og der vil være taler og musik.
I Asnæs er der desuden tradition for at eleverne samles ude ved statuen og danser rundt om den, inden det går løs på studentervognen!
Der er også fælles fotografering, så man altid vil kunne huske denne store dag, og alle sine klassekammerater.
Når alt dette er overstået, er det endelig tid til studenterkørsel!
Studentervognen holder klar og er blevet flot pyntet op, så de er klar til at huse jeres livs fest!

Hak, klip og søde beskeder

Det er godt, at klassebillederne bliver taget her før studenterkørslerne. Det går nemlig aldrig stille for sig på studenterkørslerne, og særligt studenterhuerne, står for skud.
Der skal både skrives små beskeder inde i huen, og der bliver klippet både hakker og tegn i både huens skygge og inde i huens rem.
Får man et hak i den sorte skygge, så kunne noget tyde på at man har fået lidt for meget at drikke. Man får nemlig hakket, hvis man har kastet op under studenterkørslen eller under en studenterfest.
Under studenterkørslen kan man selvfølgelig forsøge at undskylde sig med at man er blevet køresyg.
Af klip inde i huen kan man fremhæve de mest hyppige. Det er trekanten som betyder, at man har set solopgangen efter en fest. Og så er der også firkanten, som betyder at man har drukket en hel kasse øl og/eller lignende genstande. 

Efter studenterkørslen

Når tømmermændene fra studenterkørslen har lagt sig, kan man godt få lidt abstinenser. Så er det jo heldigt, at Roskilde Festivallen er lige rundt om hjørnet.
Er man til noget lidt mere lokalt, så er der også Vig festival, som er en super hyggelig festival, med toppen af dansk musik for alle generationer.

 

Fest på studentervogn

Har du fået booket en studentervogn til klassens studenterkørsel i Asnæs?

Det er nemt at få et hurtigt overblik, ved blot at indtaste jeres kriterier i søgefeltet.
Et godt råd er at være i god tid, når man skal booke sin studentervogn.
Så har man tid til at blive enige i klassen, og så vil der også være flere vogne at vælge imellem og til en billigere pris.

Book jeres studenterkørsel nu