Banner til HF studenterkørsel

Endelig har I fået huen på, og forud venter den længe ventede HF studenterkørsel. Jeres hvide huer med lyseblåt hånd markerer afslutningen på den 2 årige højere forberedelseseksamen, og hvis der er noget HF’erne er gode til, så er det at give den gas på studentervognen. Men hvad er studenterkørsel uden et fedt banner?

Herunder finder I inspiration til slogans, og hvad I skal huske på, når I laver jeres eget HF banner til studentervognen.

Det famøse studenterkørsel banner til HF studenterne

Studenterkørsel for HF er en sand fest på hjul. For at pifte studentervognen op er det en årelang tradition at dekorere den med et hjemmelavet banner. Det er forskelligt, hvad klasserne skriver eller tegner på deres bannere, men det er oftest tekst i den sjove og mere lumre ende af skalaen.

Så snart I har fået booket jeres studentervogn til HF kørsel, kan I allerede begynde at overveje, hvordan banneret skal se ud.

Sådan kommer I igang med banneret

Nogle klasser vælger at være fælles om at lave banneret, mens andre vælger nogle ansvarlige. I kan blive enige om, hvordan det skal se ud i plenum, hvorefter de ansvarlige sørger for, at banneret er klar til den længe ventede HF studenterkørsel.

Først og fremmest skal I have styr på, hvad I skal bruge til at kreere et fedt HF banner. Lav gerne en liste, så der er styr på det hele og ikke glemmer noget.

Vælg det rette lærred

Det er først og fremmest vigtigt at vælge et materiale, som er holdbart. Selvom kalenderen siger sommer, er det ikke ensbetydende med, at det ikke kan regne og blæse. Forestil jer at bruge tid på at lave et flot banner, som bliver revet itu i enderne pga. blæst.

Vælg derfor et lærred i et slidstærkt materiale, så I er sikre på, at det holder til hele vognturen.

Montering af banneret

Hvis I ikke monterer korrekt, risikerer I, at det blafrer i vinden. I kan med fordel anvende strips til at sætte banneret fast med.

Nogle vognmænd har desuden regler for, hvordan I sætter banneret fast. Rådfør jer altid hos vognmanden inden banneret monteres.

Studenterkørsel pakken der indeholder alt!

Vi har samlet den komplette studenterpakke, så du kan læne dig tilbage og nyde din tur. I vores super fede pakke får du:
– Alt I skal bruge til jeres studenterbanner (Maling, tape, banner, mv)
– Horn, fløjter og megafon
– Pynt, konfetti og balloner
– og meget mere.

Hvilken type maling er bedst at anvende?

Lyseblå er helt sikkert en farve, som kommer til at gå igen – det indikerer jo HF huens farve. I kan både anvende akrylmaling og spraymaling på jeres bannere. Akrylmaling er dog det bedste valg, da det er velegnet til brug på tekstiler, er vandafvisende og er langt kraftigere farvemæssigt. Jeres budskaber vil derfor fremstå langt tydeligere sammenlignet med en tekst, som bliver sprayet på.

Hvad skal der stå på banneret?

For at fremme budskabet bedst muligt, er det en god ide, at holde det simpelt. I kan stadig give den gas med farver og HF jokes, men for at forbipasserende kan nå at fange budskabet, kan I vælge at skære lidt ned slogans og citater.

Vi har samlet ideer til, hvad I kan skrive på banneret:

  • “2 år med slid – nu er det fandme partytid”
  • “Mens I venter, bliver vi studenter”
  • “1 dyt og vi drikker, 2 dyt og vi bunder, 3 dyt og vi flasher”
  • “Vi skød genvej til studenterkørslen”
  • “HF = hurtig færdig”
  • “Hvis huen ikke er lyseblå, er den for nem at få”
  • “Hvorfor bruge 3 år, når man kan gøre det på 2 år”