Studenterkørsel i Aarhus

Aarhus Studenterkørsel

Studenterkørsel i verdens mindste storby

Aarhus er måske verdens mindste storby.
Og med det menes at Aarhus har alt, hvad en storby kan byde på af spændende arkitektur, et rigt kulturliv og forretningsliv, et pulserende natteliv og verden bedste studiemiljø. Alt sammen inden for gåafstand.

Det er derfor ikke så underligt, at studentervogne fra hele Aarhus omegn lige kører turen forbi Jyllands hovedstad for at fejre deres eksamen i smilets by.

I Aarhus er der tradition for, at studenterne bader i springvandet Agnete og Havmanden, som ligger på Rådhustorvet.
Det sker også at vandet fyldes med sæbe, så pladsen forvandles til et stort skumbad. Så skal I ud og køre studenterkørsel i Aarhus omegn, så glem ikke at lægge ruten forbi Park Allé, hvor du helt sikkert vil møde andre århusianske studentervogne, der også skal ud og bade i Agnete og Havmandens vand.

Byen Aarhus, eller Aros som det dengang angiveligt blev kaldt, kan dateres tilbage til vikingetiden, nærmere år 770, hvor byen udvikler sig omkring Åen i Aarhus. Dette gør Aarhus til en af nordens ældste byer. I dag bruges stadig stednavnene Graven og Volden, som stammer helt tilbage fra denne tid.

Særligt Graven besøges i studenterugen, hvor græsarealet overfor LeCoq fyldes med hvide studenterhuer. Her hersker en helt særlig stemning i denne periode, hvor studenterne mødes fra de forskellige gymnasier til en snak om alle studenterkørslens udskejelser.

I dag er området omkring Graven og Volden kendt som det hippe Latinerkvarter, hvor mange af byens trendy caféer og spisesteder holder til. Latinerkvarteret er desuden det ældst bevarede kvarter i Aarhus, hvilket giver sig til udtryk i de mange bindingsværk, samt brostensbelagte gader. Det er et super hyggeligt kvarter, og helt sikkert værd at besøge i studentertiden, mens man venter på den store dag, hvor studenterkørslen skal foregå.

 

Book Studenterkørsel Aarhus

Fra Aros til kulturhovedstad 2017

Selvom Aarhus er en af Danmarks ældste byer, så er det samtidig en meget ny by. Det ser man når man tager byens lave gennemsnitsalder på 37,7år i betragtning, men også når man ser på det nybyggede havnekvarter, Aarhus Ø.
Aarhus Ø er spækket med ny moderne arkitektur, som emmer af nytænkning og fremtidsvisioner. Det kunne helt sikkert være et besøg værd med studentervognen. Her smelter den kølige havnefronts natur sammen med den flotte nordiske arkitektur.
Dette kunne også være en vildt flot location, til at få taget billeder af jer og jeres flotte studentervogn.

Aarhus Ø er også spækket med spændende aktiviteter om sommeren.
Efter en lang dags studenterkørsel, kunne en afslappende sommeraften ved Strandbaren på Aarhus Ø i selskab med vennerne måske være tiltrængt.

Det kan også være I skal følge havnefronten og hen til åen, som udgør hovedpulsåren af Aarhus natteliv.

fest ved Århus Å efter studenterkørslen

Det pulserende natteliv i Aarhus

Mange vælger at tage i byen efter studenterkørslen, og her svigter Aarhus ikke sine mange festglade unge.

Om natten forvandles cafélivet ved åen sig til et rent festmekka, som byder på alt fra hyggelige Bodegaen til eksklusive Castenskiold.
Aarhus å er en sikker destination efter studenterkørslen. Vil man prøve noget nyt, kan man evt. søge ind i nogle af de små sidegader og passager, hvor der også findes mange gode barer.

Et eksempel er Vinstuen, som findes i Fiskergyden. Vinstuen har en lang historie bag sig som et af Aarhus’ ældste værtshuse. Tilbage i 1900 tallet havde vinstuen et ry for at være et lystigt og bramfrit sted, mens det senere i 60’erne og 70’erne fik et lidt blakket ry, for at have forbindelse til slagsmål.
Men i dag er Vinstuen et dejligt sted med en varm og festlig atmosfære, som særligt byens unge mennesker har opdaget og gør brug af.
Vinstuen er et super hyggeligt sted at mødes med vennerne, når I skal fejre huen og varme op til turen med studentervogn.

En lidt anden type bar finder man i passagen mellem Cafe Viggo og Cafe Römer, nemlig Bar Smil som er et super fedt lille sted, hvor der også er plads til at danse, hvis man da endnu ikke har fået nok af at danse på studentervognens lad.

Fra åen er der heller ikke langt til hverken Skolegade eller Klostergade, der begge huser en række værtshuse og natklubber, som også kan besøges i studenterugen enten i dagene op til, eller efter studenterkørselen.

I Aarhus er man aldrig langt væk fra en festlig aften.

 

Studenterkørsel Aarhus

Her udklækkes Aarhus studenter

I Aarhus ligger et af landets ældste gymnasier, nemlig Aarhus katedralskole der i 2017 kan forvente 177 nye studenter.
Man mener at Katedralskolen kan dateres tilbage til 1195, hvor Aarhus Domkirke også blev grundlagt. Det mener man fordi skole og kirke have en tæt relation i middelalderen, hvor man også mener at gymnasieskolen blev grundlagt.
Dengang hed gymnasieskolen Latinskolen, og her gik man, hvis man ønskede at læse teologi. I dag kan man heldigvis læse til meget andet efter sin studentereksamen.

Katedralskolen ligger meget centralt placeret i Skolegyde 1. og har en lang og rig historie bag sig, hvilket man kan læse mere om her.

Nogle af Katedralskolens tidligere studenter tæller famøse personligheder som: Astronom Ole Rømer, N.F.S Grundtvig, Nobelpristager August Krogh, filminstruktør Nils Malmros (som også instruerede filmen Kundskabens træ, som er filmet på Katedralskolen), skuespillerne Ulf Pilgaard, Kirsten Lehfeldt, Sonja Richter, samt Maria Lucia Rosenberg, og sidst men ikke mindst radio- og tv-vært Peter Falktoft.
Man kan kun gisne om, hvor mange af disse berømtheder der også var ude og køre studenterkørsel i sin tid, da man faktisk ikke præcist ved, hvornår traditionen opstår. Det kan du læse meget mere om her.

Af andre gode gymnasier i Aarhus kan nævnes Aarhus Statsgymnasium, Risskov Gymnasium, Marselisborg Gymnasium, Langkær Gymnasium, Viby Gymnasium og Egå Gymnasium.
Alle udklækker nye studenter til sommer, og det forventes derfor at en masse røde huer vil kunne ses i gadebilledet, når der skal køres studenterkørsel i juni.

Det er også i Aarhus a
t vi finder landets ældste handelsskole, det der i dag hedder Aarhus Business College, tidligere Aarhus Købmandsskole.
Skolen har mere end 150 år på bagen, men har ikke altid eksisteret I de fine bygninger, hvor de i dag holder til.
Faktisk har Aarhus Business College skiftet adresse mere end 20 gange, hvilket også kan ses som symptom på den store udvikling, som skolen har været igennem.
Aarhus Business College er også et af landets største med mere end 3000 elever og er altså et super populært valg når unge skal vælge uddannelse.
En som givetvis har kørt studenterkørsel med blå hue fra Aarhus Handelsskole er fodboldspiller Martin Jørgensen, som også er en af AGF’s stjernespillere.

En lidt mørkere blå hue, kan ses på de HTX elever der kører studenterkørsel fra Aarhus TECK. Aarhus TECK er placeret i Viby ,og kan dateres helt tilbage til 1828.
Dengang hed skolen Prins Frederik Ferdinands Tegne- og Søndagsskole, var en skole som både underviste i tegnefærdigheder og almindelig grundlæggende undervisning. I dag er Teknisk skole også en kombination af klassiske skole fag, og så valgfrie tekniske fag inden for eksempelvis Byggeri og energi, design og produktion.

Men uanset hvilket gymnasium i Aarhus du dimitterer fra, så kan du finde klassens studentervogn lige her.

 

Sommer i Aarhus ved åen

Studenterkørsel i Aarhus

Her fortæller Rasmus fra Aarhus lidt om sin studenterkørsel i Aarhus i sommeren 2016.

Hvor tidligt var i ude for at booke en studentervogn?

”Vi bookede tidligt. Man skal være tidligt ude for at få de gode vogne. Jeg vil sige i starten af 2.g. eller i hvert fald halvandet år før.

Eksempelvis fik vi en vogn, hvor man gerne måtte stå op og feste. Det er der nogle vogne, hvor man ikke må, og det lægger ligesom lidt en dæmper på festen. Jeg vil også sige, at et godt anlæg er alfa omega!”

Hvor kører man hen i Aarhus på studenterkørsel?

”Der er jo Agnete og havmanden, altså springvandet ved rådhuset. Det jo den alle kører ned til. Men det var også fedt at køre ned gennem Nørre allé. Det er bare en fed følelse, og der er et pulserende liv, og folk vinker og dytter. Det jo ikke for at lyde selvglad, men man vil jo gerne ses, og man er jo helt oppe og køre, så det bare en fed oplevelse at køre ned gennem midtbyen.”

Rasmus har følgende råd til kommende studenter:

”Lad være med at købe så meget alkohol. Det lyder måske lidt nederen, men vi havde købt alt for meget, og der er jo 25 stop, alle med fri bar, hvor man bare kunne tage så meget man ville. Så det er lidt unødvendigt at bruge så mange penge på det. Et andet råd er, at bestille vognen et ordentligt sted, og sørg for at få en aftale hurtigt ,og få betalt depositum hurtigt, fordi så er man sikret en vogn. Det er sku for nederen at blive nødt til at køre en anden dag end alle andre I byen. Vi kørte selv d. 22 juni, og det var mega fedt, for der var alle andre også ude og køre.”

Hvis du, ligesom Rasmus, gerne vil have en fed vogn og køre på de festligste dage, så book din studenterkørsel allerede nu på Bookstudenterkorsel.dk.

Til alle kommende studenter skal der herfra lyde et stort tillykke, og en rigtig god studentertur gennem verdens mindste storby.

Book jeres studenterkørsel nu