Studenterkørsel i Aabenraa

Studenterkørsel Aabenraa

Mojn fra studenterkørsel i Aabenraa

I denne omgang har vi kigget nærmere på studenterkørsel i Sønderjylland, med fokus på Aabenraa.
I Affenrå, som man siger på disse kanter, springer der hvert år masser af glade studenter ud i bybilledet.
De kommer fra Aabenraa Statsskole, IBC Handelsgymnasium, HTX Aabenraa og Deutsches Gymnasium Nordschlesvig, der som det eneste tyske gymnasium i verden kan køre studenterkørsel!
Studenterkørsel i Aabenraa, er noget helt særligt, og her har man beholdt den oprindelige tradition med hestevognskørsel som studenterkørsel.
På Book Studenterkørsel kan du også finde hestevogne til din studenterkørsel gennem Aabenraa, og sammenligne priser på hestevognskørsel.
Vi har også en hel masse studentervogne, som kører på en hel anden type hestekræfter, hvilket er perfekt, hvis I også skal køre uden for Aabenraa.
Du kan lave en gratis søgning her, og se hvilke vogne vi har til dig i Aabenraa.

Hop på Studentervognen gennem historiske gader

En studenterkørsel i Aabenraa, er altid en hyggelig og festlig tur.
Aabenraa har masser af hyggelige brostensbelagte gader, og gamle fine huse, som egner sig perfekt til en hestevognstur.
Eksempelvis er kvarterer omkring Slotsgade, Nygade, Skibbrogade, Gildegade, samt Store- og Lille Pottergade fyldt med charmerende gamle bygninger fra 1800-tallet.
Men faktisk er Aabenraa endnu ældre endnu, og kan dateres tilbage til 1231, på Valdemar Sejers tid.

Aabenraa og havet

Dengang var byen ikke nær så stor som i dag, men dengang som i dag, var havnen en vigtig grundsten for byens liv og udvikling.
Havnen er desuden den tredje dybeste i hele Danmark!
Dette afspejler sig også i byens våbenskjold, som har 3 lækre makreller i sig.
Det er selvfølgelig fordi, at Aabenraa i mange år har været en ægte fisker by, men også en Skibs og søfarts by.
Fra Aabenraa sejlede der masser af skibe ud til fjerne kyster.
Her hjembragte skibene en masse rigdom og nye ting, særligt fra østen, og noget af det kan du se på Søfartsmuseet i Aabenraa.

En god start på studenterkørslen

Studenterkørslen er en gammel fast tradition i juni måned, som fejrer ungdommen og afslutningen på gymnasietiden, og begyndelsen til voksenlivet.
Formlen på studenterkørslen er stort set ens i hele Danmark.
Man pynter en vogn med bøgegrene, og så tager men på tur rundt til alle i klassens familier, som møder studenterne med lidt lækker mad og drikke.
Nogle har tradition for at få 2.g’erne til at pynte deres vogn, mens det for andre er en vigtig del af studenterkørslen, og noget man virkelig gør noget ud af.
Hvis du bare er helt clueless om, hvordan man skal pynte sådan en studentervogn og male sådan et banner, så kan du læse mere lige her.

Studentervogn banner

Kagetraditioner fra Aabenraa

Der findes ikke nogen nær så udsøgt kagetradition i hele Danmark, som her i Sønderjylland!
Så når studenterne kommer rundt på studenterkørslen, er der ikke sparret på den gode danske fløde og de røde jordbær, som hører sig til ethvert studentergilde!
Selvom der selvfølgelig altid er en god grund til at stille an til et sønderjysk kagebord, så er studenterkørslen endnu en oplagt mulighed for at spise sig rund i ka´ch!
Det sønderjyske kagebord er en helt særlig tradition på disse kanter, og her kan man bla smage på strifttort (lagkage), gode råd (småkage), ingenting(småkage) og kræm snit (napoleonskager).
Men det hele skal selvfølgelig ikke gå op i kage på studenterkørslen, og der skal naturligvis også være plads til nogle fa’øl.

Findes der en ”Alspige” i Aabenraa?

En anden tradition, som ses i mange byer, er at danse om en skulptur eller et springvand.
Det gør man eksempelvis i Sønderborg, hvor man danser om Alspigen. Book Studenterkørsel har også været en tur i Sønderborg, så hvis du også vil vide, hvordan det går ned i Sønderbog, så er det her det sker.
Vi har endnu ikke kunne spore op, om en lignende tradition finder sted i Aabenraa, men byen har masser af skulpturer, som kunne være et godt bud til en lignende tradition.

Vandkunsten i Aabenraa

Et bud kunne være vandkunst af J.P. Junggreen Have, som har en meget central placering midt på gågaden i Aabenraa.
Her kan du være helt sikker på, at der vil blive lagt mærke til jer, når I kommer en stor flok med studenterhuer, og danser om vandkunsten.
Skulpturen har også elementet vand, som også er sjovt om sommeren, hvor man kan sprøjte kølende vand på hinanden.
Aabenraa har dog endnu en vandkunst på Storetorv, som også kunne være et godt bud på en skulptur, som kunne besøges på studenterkørslen.
På studenterkørslen satser mange også på at få bølgen i huen, og medmindre man er klar på at springe helt naachen i havnen, så kunne en tur i vandkunsten, måske gøre det ud for en dukkert, og derved kunne man sikre sig en bølge i huen.

Aabenraa studenterkørsel

Det sker i Aabenraa før, under og efter din studenterkørsel

Sommeren i Aabenraa er proppet med sjove og tilbagevendende events.
Midt i læseferien kan du eksempelvis tage til Dyreskue, som er en stolt tradition på egnen.
Det er en kæmpe folkefest, og noget man ikke skal gå glip af i Aabenraa.
Det samme gælder for Ringridning, der også er en folkefest med rødder tilbage til middelalderen.
Ringridderfesten i Aabenraa foregår som regel samtidigt med studenterkørslerne, men heldigvis over flere dage, så der en mulighed for at kigge forbi en af dagene.

Studenterkørslen er muligvis en af de sjoveste begivenheder i dit liv, og har du endnu ikke fundet en vogn at køre i, så er det her du kan gøre det!

Book Studenterkørsel ønsker alle i Aabenraa en helt fantastisk tur!

Mojn!

Book jeres studenterkørsel nu