Studenterkørsel i Faaborg

 

Faaborg Studenterkørsel

Studenterkørsel i skønne Faaborg

I den sydlige del af Fyn ligger skønne Faaborg, som hvert år fejrer de nye studenter fra Faaborg Gymnasium på fineste vis.
Hvis du snart skal på studenterkørsel i Faaborg så læs med her, hvor vi har set nærmere på studenterkørsel i den lille fynske by.
Book Studenterkørsel har hvert år masser af bookinger på Fyn, og hvis du leder efter den perfekte studentervogn, så kan du med sikkerhed finde den her.
Vi har både hestevogne, militærvogne, flotte vogne og store transportvogne, som alle er bygget om til studenterkørsel.
I Faaborg kan du og klassen sagtens tage en tur med hestevogn gennem de hyggelige gader, men hvis I er mere til fart over feltet, så har vi også det i vores store kartotek af fede studentervogne.

Studenterkørsel i Faabrog
Faaborg

Sådan fejres studentereksamen med vognkørsel i Faaborg

En studenterkørsel i Faaborg starter typisk ud efter dimissionen, hvor vognene står klar til at tage jer med ud på den vildeste kørsel i jeres liv.
Uanset om I selv pynter eller I får 2.g’erne til det, så kan I læse mere om pyt og bannere lige her.
På Fyn vedholder mange den tradition, at alle som har fået 12, selvfølgelig skal løbe efter vognen fra det første stop til det næste. Heldigvis er Faaborg ikke så stor en by, så man kan håbe at de to første stop ikke ligger så langt fra hinanden.
Under selve studenterkørslen er der selvfølgelig også en masse hue-regler, som man må følge. Nogle af disse regler vedrører det antal genstande man har drukket, og derfor tegner mange en streg på armen, for hver genstand de har drukket.
Hvis du skal på studenterkørsel kan du derfor med fordel medbringe en kuglepen eller tusch.
Har du drukket en kasse, så må du som bekendt få klippet en firkant i huen, og ser du solopgangen efter at have drukket en kasse, må du også klippe en trekant ovenpå firkanten, så det danner et hus.
En trend, som mange er begyndt at medbringe er et alkometer. Dette er også en sjov måde at teste sin promille på, og man kan lave gættelege, hvor man skal gætte hinandens promille eller oddse på, hvem der har den højeste.
En ølbong er også efterhånden fast inventar på en studenterkørsel. Du kan lave den selv med en gammel sodavandsflaske eller en tragt, eller du kan købe en, som er klar til brug.
I Partypakken har vi en ølbong med hele 2 mundstykker, så man kan drikke om kap, og vi har faktisk også et alkometer.

Traditioner på studenterkørslen

Når du kører studenterkørsel i Faaborg, så er der tradition for at man skal hen på Torvet og danse Les Lanciers. Der er selvfølgelig også Ymerbrønden, som man traditionelt danser om.
Hvis du ikke lige er klar over det, så er Ymerbrønden den store bronzeskulptur, som står placeret på Torvet, som forestiller en ko og en mand, som drikker mælk direkte af yveret.
Faktisk forestiller skulpturen en scene fra nordisk mytologi om ” Verdens Tilblivelse”. Manden der drikker af yveret er kæmpen Ymer, som senere bliver slået ihjel af Odin og hans brødre. Hvis du ser godt efter på skulpturen, så er der endnu en mand.
Han bliver ifølge sagnet slikket fri af koen, som slikker på en isbræ. Odin, Vile og Ve nedstammer fra ham.
Så ved du det, hvis du skal imponere en sød studine eller student med din store kunstviden, når I skal til at danse om Ymerbrønden.
Har I tid til et ekstra stop på turen, så kunne I passende køre forbi Faaborgs havnebad. Det kan godt gå hen og blive meget varmt på sådan en studenterkørsel sidst i juni, og I får sikkert også pulsen helt op omme i ladet, når I fester igennem. Det kan derfor være super lækkert med en dukkert i havnen, og gør I det iført studenterhuen, ja så får I jo også lige en bølge til samlingen af klip i huen.
Når I har fået tøjet på igen, så går turen videre indtil sidste stop, hvor man jo som regel fester resten af aftenen.

I Faaborg er der ikke så mange steder at tage i byen og nogle tager derfor til Svendborg eller helt til Odense.
Hvis I ikke orker den lange tur ind mod byerne, så kan man også tage på Falsetten, som man skal være ægte Faaborggenser for at kende.
Falsetten er et spillested/natklub for de unge i Faaborg. Den er drevet af frivillige, og så er der altid billige øl. Det er helt perfekt, hvis I ønsker at mødes med andre unge i Faaborg, som ikke lige går på Faaborg gymnasium.
Faaborg er bestemt en hyggelig by at blive student i, og hvis I allerede nu er begyndt at glæde jer til studenterkørsel, så kig forbi vores side, og find jer den perfekte studentervogn til jeres store dag.

Book jeres studenterkørsel nu