Store oplevelser på studenterkørsel i Herning!
Er du fra 7400 Herning, og bliver du student i 2020 eller 2021?
Så læs med her, hvor Book Studenterkørsel zoomer ind på studenterkørsel i den store midtjyske by.
Et enkelt kig på VisitHernings hjemmeside, så forstår man hurtigt, at Herning er ”Danmarks destination for erhverv, events og store oplevelser”.
Og store oplevelser får man helt sikkert på en studentervogn rundt i handelsbyen Herning.
Fra 9 gårde til stor handelsby
Langtid før der kom studentervogne rundt i Hernings gader, lå der 9 gårde på heden.
Det var tilbage i 1682, og dengang havde vi stadig enevælde, og der var endnu godt og vel 241 år til, at Herning fik sit første gymnasium, hvilket sker i år 1923.
I mellemtiden vokser Herning sig rigtig stor som handelscentrum, og flere og flere flytter til byen.
I dag markerer Herning sig på danmarkskortet som både handelscentrum for erhvervslivet, men også inden for populærkulturen er Herning rigtig godt med.
Tænk bare på Jyske Bank Boxen og Messecenter Herning, som virkelig tiltrækker mange tusinde mennesker hvert år.
Det er altså ikke hvilken som helst by, du skal køre studenterkørsel i!
Studenterne i Herning
I Herning er det studenterne fra Herning Gymnasium, Herningsholm og Herning HF&VUC, som skal ud på studenterkørsel i Hernings mange parcelhuskvarterer og selvfølgelig også i Herning midtby.
Fra Herning HF&VUC stiger studenterne på studentervognen iført en lyseblå studenterhue, og de glade ansigter skyldes muligvis, at de klarede studentereksamen på kun 2 år.
Fra Herningsholm er det både HHX’erne og HTX’erne, som skal ud på studenterkørsel i Herning.
HHX’erne kendes ved den kongeblå hue, mens HTX’erne har en navyblå studenterhue på.
Fælles er farven blå og skolen Herningsholm, og skal man på studenterkørsel med de blå huer på hovedet, så kan man drille de røde med et studenterbanner der lyder: ”Hvis huen ikke er blå er den for let at få”.
Til gengæld kan dem med de røde studenterhuer prale af at komme fra Hernings ældste gymnasium, nemlig Herning Gymnasium.
Herning Gymnasium kan også prale af at have haft Thomas Skov som elev på skolen.
Efter den store dimissionsfest, skal eleverne ud på den traditionsrige studenterkørsel.
På studenterkørsel i Herning
Mens nogle starter deres studenterkørsel efter dimissionen, begynder andre tidligt om morgenen.
Uanset hvad så er det her i starten, at man skal have pyntet vognen, og uanset om det er 2.g’ernes job eller I selv gør det, så kan I læse med her, hvor vi har samlet vores bedste tips til at få byens bedste (og flotteste) studentervogn.
Skal man ikke ud og køre lige efter dimissionen, så er et godt trick til at få mest muligt ud af dagen, at møde ved første stop i god tid før studentervognen.
På den måde kan I spare tid i køreruteplanen, da I allerede har hygget jer med morgenmad og dagens første øl.
Når vognen så kommer, kan I hurtigt få den pyntet og komme videre i programmet.
Tip: Booker man studenterkørsel ved Book Studenterkørsel, så får man GRATIS adgang til vores køreruteprogram. Her kan du planlægge din studenterrute med stops for hele turen.
Undervejs skal I jo besøge hinandens forældre, og der vil være gjort klar til, at I kommer med en masse lækker mad og drikkevarer.
Herning er jo også kendt for at huse et af landets største slagterier, nemlig Danish Crown, så mon ikke der vil være gris på menuen i Herning.
Få bølgen i huen på din studenterkørsel
På mange studenterkørsler er der tradition for at tage ud og bade, for at få den famøse bølge i studenterhuen.
I Herning er der ikke så mange steder at tage ud og bade, da byen jo ligger lige midt i Jylland.
Der er dog søbade, som man kan besøge, hvis man har tid til overs i sin kørerute.
Det kunne eksempelvis være Fuglsang Sø, som er et nyanlagt søbad i Herning.
Til gengæld kan man også få bølgen, hvis man bader i et springvand, og det er jo en tradition, som breder sig helt fra København til Aarhus, og til Sønderborg.
I Herning har de faktisk den perfekte løsning på problemet. Midt i byen på Torvet ved gågaden er der nemlig masser af springvand, som man kan køle sig i på en varm sommer dag.
Vil du vide mere om studenterkørselstraditioner? Så tjek vores indlæg Jylland vs. Sjælland, hvor du også kan stemme på din favorit.
Bølgen skal klippes i studenterhuens svedbånd, som gemmer sig inde i huen. Her kan man også klippe en firkant, hvis man har drukket en hel kasse øl, og en trekant, hvis man har set solopgangen efter en studenterfest.
Det sker i Herning efter studenterfesten
Efter studenterkørslen i Herning, er der heldigvis masser at give sig til som ny udklækket student.
Der er naturligvis 100 studenterfester du skal til i løbet af studenterugen, så du kan godt se frem til et pakket program.
I selve studenterugen, afholder mange af byens barer også fester for de nye studenter.
Det er eksempelvis Zwei Grosse Bier Bar, Dansebar og Baren, som holder aftner dedikeret til studenterne, og som regel med gode tilbud.
Efter studenterkørslen, er der også mange som tager på festival, og uanset om du skal til Skanderborg eller Roskilde, så får du brug for en masse festudstyr.
Og festudstyr det har vi helt styr på hos Book Studenterkørsel. Vi har nemlig sammensat vores Partypakke, så den passer perfekt til en studenterkørsel.
Mange af tingene kan også genbruges, og tages med på festival, og så er du sikret den vildeste camp.
Du kan se partypakken her.
Hvis du endnu ikke har fået booket en studentervogn, så klik i linket neden for, hvor du kan sammenligne priser og features på studentervogne i Herning.
Alt du skal gøre er at taste Hernings postnummer 7400, angive hvor mange elever I er, og så den dato I ønsker at jeres studenterkørsel skal falde på.
Tilbage er der vist kun at sige good luck med eksamen, og så ses vi på den anden side.