Studenterkørsel HHX
– planlæg jeres livs fest

Efter tre hårde år som elev på HHX er dig og din klasse sikkert mere end parate til fejre jeres længe ventede studentereksamen. Forude venter studenterugen og studenterkørsel, som byder på tusindvis af studenter i studentervogne, fester og masser af mindeværdige oplevelser. 

Historisk set var studenterkørsel før i tiden kun forbeholdt studenter fra det almene gymnasium. For 100 år siden foregik studenterturen i hestevogn iklædt hvidt tøj – hvoraf pigerne skulle bære kjole. Med tiden har traditionerne ændret sig, og i dag er det lige så almindeligt at booke studenterkørsel til HG og studenterkørsel til HTX, som til HHX og STX.

Som nyudklækket HHX student må man iføre sig en flot kongeblå studenterhue. Den mørkeblå farve er en indikation for, at man har haft økonomi, sprog og erhvervsfag som hovedfag og dermed bestået en merkantil studentereksamen.

Spar tid og find jeres studentervogn hos Book 

Book studenterkørsel ønsker at gøre det nemt for de danske studenter. Vi har nemlig samlet alle landets udbydere af studentervogne ét sted – hvor smart er det lige? Spar tiden og book jeres studentervogn gennem vores portal. Når I indtaster klassens informationer, får I fremsendt en oversigt over, hvilke lastbiler der er ledige på den pågældende dato.

I står aldrig alene, når I booker studenterkørsel gennem os. Vi er med jer gennem hele bookingprocessen, og er altid parate til at besvare jeres spørgsmål – store som små. 

Hvornår I skal booke studenterkørsel afhænger af, hvilken dato I ønsker. Datoerne omkring dimission er ekstra populære, og der kan derfor være rift om disse datoer. Hvis I vil være sikre på at få jeres drømmedato, anbefales det at være ude om sig allerede i 2.G. 

Afstem ønsker i forhold til studenterturen 

Inden I booker studenterkørsel, bør I snakke om, hvilke ønsker I har til turen. Det kan eksempelvis være, hvilken type vogn I skal køre i: hestevogn, partybus, veteranbil eller en almindelig lastvogn. I bør også afstemme, hvad studentervognen som minimum bør indeholde. 

Det kan være et køleanlæg til alle drikkevarerne eller et godt anlæg, der blæser enhver omkuld eller overdækning, så I kan sidde i tørvejr i tilfælde af regn. Nedskriv alle jeres primære ønsker og husk på, jo tidligere I er ude, jo flere valgmuligheder har I. 

Fuldend jeres vogntur med en festlig studenterpakke

Udover at finde den rette studentervogn til jeres studenterkørsel tilbyder vi også fire forskellige festpakker, som med garanti vil sætte gang i hver en fest. Vores pakker er udviklet i samarbejde med tidligere studenter, hvilket må anses som et kvalitetsstempel for, at vores pakker lever op til de unge studenters festvaner.

I pakkerne finder du alt fra konfettirør og partyhorn til vandkanoner og fløjter, som i den grad kan sætte gang i festen og højne lydniveauet. Eller hvad med en megafon, så I kan overdøve de andre studentervogne, og vise hvilken klasse der er bedst?

Uanset om der bookes en studenterkørsel til EUX eller studenterkørsel til STX indeholder studenterpakkerne det samme.

Vi stiller krav til sikkerhed

Vi ønsker ikke, at nogen studenter skal føle sig utrygge under deres livs fest. Derfor skal vores udbydere af studentervogne bekræfte, at de lever op til den sikkerhedsmæssige lovgivning for studenterkørsel, før vi opretter dem på vores portal. For eksempel skal alle tunge lastbiler have monteret en fartskriver, som er et instrument, der måler hastighed og køre-/hviletiden. – psssssst! har ud brug for en studenterhue? prøv at besøg vores samarbejdspartner, de har en HHX studenterhue klar til dig her

Oversigt over uddannelser

HHXHGSTXHTX • HFEUX