Studenterkørsel i Hobro – Fest som en ægte viking
Skal du køre studenterkørsel i Mariager Fjord og omegn, så er det sandsynligt at du har gået på et gymnasium i Hobro.
I Hobro ligger nemlig de to mest populære gymnasier for egnen, hvilket er Handelsskolen Tardium og Mariager Fjord Gymnasium, som desuden både tilbyder STX, HTX og HF.
Og tager du en EUX eller anden 2-årig erhvervsuddannelse på eksempelvis TECHCOLLEGE, så er du også i din gode ret til at komme ud på studenterkørsel/eksamenskørsel.
Dette betyder, at der i de kommende år vil køre studentervogne rundt med studenterhuer i alle regnbuens farver i Hobro og resten af Mariager Fjord.
Når du skal ud og køre studenterkørsel i Hobro, så kører du rundt i en af Nordjyllands ældste købstæder. Dog vidner den berømte Vikingeborg Fyrkat om, at der har boet mennesker på egnen lang tid før Hobro fik status af købstad.
Man mener at det var selveste Harald Blåtand, som lod borgen opføre i sin tid.
Harald Blåtand har desuden lagt navn til funktionen ”bluetooth”, som blev opkaldt efter den danske vikingekonges evner til at kommunikere mellem de forskellige fraktioner.
Når du på studenterkørslen sætter musik på anlægget via bluetooth, kan du derfor sende en lille tanke til den gamle danske konge.
Med sådan en forhistorie, kan du passende udleve din indre viking, når du tager på studenterkørsel i Hobro.
Hvis der er noget vikinger er berømte og berygtede for, så er det de vilde togter, hvor der blev plyndret, drukket mjød, og det der er meget værre.
Vi har en forestilling om, at vikingerne virkelig kunne holde nogle vilde fester, men dette ry kan den danske ungdom skam sagtens leve op til på en studenterkørsel.
Man kan med lidt god vilje sammenligne et vikingetogt med studenterkørsel, hvis altså lige man tager al volden ud af sammenligningen.
Men når du og klassen kommer kørende ind i byen, erobrer I den også med høj stemning og buldrende musik på anlægget.
Der bliver ligeledes indtaget en masse mjød eller øl, som man nok vil kalde den nutidige version, og mon ikke der også bliver nedlagt en skønjomfru eller en skjoldmø her og der, dog selvfølgelig med hendes sammentygge.
En studenterkørsel er i sandhed en vild og stor fest, der spreder sig overalt hvor I kommer kørende.
Studenterkørsel i Hobro og Mariager Fjords smukke omgivelser
At køre studenterkørsel i Hobros bymidte er selvfølgelig en stor oplevelse, med de mange mennesker der vinker og dytter til jer.
Det er dog sjældent at alle studenter bor i Hobro-by, og derfor byder studenterkørselen i denne landsdel også på en del kørsel ude i det åbne landskab.
Det er derfor heldigt for studenterne fra Hobro, at byen har en så flot placering ved bunden af Mariager Fjord.
Landskabet og naturen ved Mariager Fjord er fantastisk om sommeren, og de grønne marker og bakker danner en flot kulisse for jeres studenterkørsel.
Det helt særlige ved denne del af Danmark er, at man kan opleve alt fra Bramslev bakker til Danmarks største skov, Rold Skov, og de store grønne vider langs fjordens kyst.
Hvis du og din klasse efter studenterkørslen stadig ikke har fået helt nok, så kunne I tage en tur med den berømte hjuldamper Svanen, og opleve naturen til søs.
Vi har endnu ikke hørt om studenter der tager en studenterkørsel til søs, så I kunne blive de første.
Svanen ligger til kaj ved Bramslev Bakker, Mariager, Hadsund og selvfølgelig Hobro.
Det sker under studenterkørslen
Som det jo er tradition, så er der en lang række af regler, som følges under studenterkørslen.
Selve det at køre studenterkørsel er en mere end 100 år gammel tradition, hvilket du kan læse mere som i vores artikel ”Nutid, datid, studenterkørsel for altid”.
Reglerne på en studenterkørsel, variere naturligvis fra år til år og fra klasse til klasse, samt fra by til by.
Hvis du er nysgerrig på, hvordan traditionerne er i resten af Nordjylland, kan du læse om studenterkørsel i de forskellige Nordjyske byer her.
Vi har her samlet nogle af de mest populære regler og aktiviteter på studenterkørsel i Hobro.
Den første regel der træder i kraft, når I begynder jeres studenterkørsel er naturligvis den om, at alle der fik 12 ved sidste eksamen skal løbe efter studentervognen fra første stop til det næste.
Hvis den kloge elev er lige så klog i virkeligheden som til eksamen, så vil han/hun sørge for at tage et par gode løbesko med, og ellers planlægge turen således, at der ikke er langt mellem disse to stop.
Forventer du allerede nu at klassen vil sprænge karakterskalaen, så kan du med fordel foreslå din klasse at booke en hestevogn, som det jo også er tradition for i mange jyske byer.
En hestevogn kører nemlig ikke nær så hurtigt, som en almindelig studentervogn, og så skal man af hensyn til hestene også planlægge ruten godt, så der ikke er så langt mellem stoppene.
En anden tradition er at notere sig antallet af genstande, som man har drukket ved at tegne en streg på armen.
Dette er naturligvis ikke for at undgå at overstige sundhedsstyrelsens anbefalinger om max 7 genstande for kvinder og 14 genstande for mænd, men derimod for at opnå en firkant i huens svedbånd for indtagelse af en hel kasse øl på under 24 timer.
På en varm dansk sommer dag har man jo brug for væske, så for mange løber det hurtigt løbsk med stregerne på armen. En anden ting, som også er populært i sommervarmen, er at tage en svømmetur iført sin studenterhue. For jer studenter i Hobro og omkring Mariager Fjord, er det derfor heldigt at I bor så tæt ved havet.
Bader man iført sin studenterhue, må man desuden klippe en bølge i huen, så der er kun gode grunde til at gøre et stop ved fjorden på jeres studenterkørsel.
De fleste studenterkørsler slutter af med en fest ved sidste stop, og måske tager du og klassen også videre ind mod byen, hvor der på den lokale Boddy Holly i Hobro helt sikkert vil være gang i festen. Her kan du også mødes med de andre studenter fra de andre klasser og skoler.
Har I i klassen endnu ikke fundet en hestevogn eller studentervogn, så tøv ikke med at kontakte os på Book Studenterkørsel, så skal vi nok finde den helt rigtige vogn til jer.
Vi ønsker alle studenter tillykke og håber i vil få en fantastisk tur på studenterkørselen.