Studenterkørsel i Køge

Studenterkørsel Køge

Tag med på Studenterkørsel i Køge

I juni måned er Køge vært for byens årlige studenterkørsler, som bestemt ikke går stille for sig!
Bliver du student i Køge, så læs med her, hvor Book Studenterkørsel dykker ned i studenterkørsel og traditioner for Køges kommende studenter.

Torvet – hjertet af Køge

Før vi når til traditionerne for studenterkørsel i Køge, så er det vigtig lige at få sat scenen.
Køge er nemlig ikke hvilken som helts by, men en af Sjællands mest hyggelige og livlige byer.
Navnet Køge betyder Klump, men der er nu ikke noget klumpet over Køge, som blandt andet kan prale af at have Danmarks største provinstorv.
Netop torvet er centralt i fejringen af Køges studenter, men mere om det senere.
Tovet er gennem hele årets gang i Køge selve byens hjerte, og her har man gennem 700 år haft torvehandel.
I dag kan du stadig besøge Køge og tage på torvehandel enten onsdag eller lørdag, hvor du kan gøre et godt køb eller to.
Torvehandel i Køge er som et ægte marked skal være. Det bugner med masser af friske frugter og grønsager. Man mødes af en dufte af lækre pøler, frisk fisk og smukke blomster.
Jo det er skam en fryd for sanserne, at tage til Køge en onsdag eller lørdag formiddag.

Lidt om byens historie

Køges lange historie ses tydeligt i og omkring torvet, hvor charmerende og gamle byhuse stadig står den dag i dag.
Køge kan dateres tilbage til middelalderen, og er i mellemtiden vokset sig så stor, at den næsten er fusioneret med København.
På mange måder er Køge Københavns charmerende lillesøster, og vil man ind til hovedstaden, så er der ikke langt med S-toget.

Du kan desuden læse mere om studenterkørsel i København her, hvis du vil vide mere om deres studenterkørselstraditioner.

Køge Studenter Studenterkørsel

Studenterne i Køge

I Køge kan man se studenterne springe ud i røde studenterhuer fra Køge Gymnasium, som meget passende ligger på Gymnasievej 4 .
Køge Gymnasium er fra 1962, og bag de gule mursten gemmer sig et moderne gymnasium, med rundt regnet 1100 elever.
Studenter som har taget en handelseksamen (HHX) får en blå studenterhue, og i Køge tages den på Køge Handelsskole, som man finder på den anden side af Køge bugt motorvejen.
Studenterne i de mørkeblå studenterhuer har taget en teknisk studentereksamen, og de springer ud fra HTX Køge som befinder sig i Campus Køge. Disse HTX studerende får behov for studenterkørsel til HTX studenter som vi tilbyder her hos Book Studenterkørsel. 

Alle skal de mange studenter ud på den årlige studenterkørsel, og der er derfor rift om studentervognene i Køge.
Husk derfor at booke i god tid, så du og klassen ikke misser chancen for at få en af de gode studentervogne, og dermed en studenterkørsel i verdensklasse.

Glade studenter Køge, Studenterkørsel
Fræk stemning på torvet under studenterkørslerne

Og nu til det, som du sikkert har ventet på: Sådan fejrer studenterne i Køge deres studentereksamen med studenterkørsel!
Selvom en studenterkørsel i Køge på mange måder minder om en studenterkørsel i hvilken som helst anden by, så er der alligevel noget specielt ved Køges fejring af studenterne.
Som antydet tidligere, så var det noget med torvet.

Torvet i Køge

Under studenterkørslen ruller de forskellige studentervogne ind på torvet, og ud strømmer alle de nye studenter, som fylder det før så fredfyldte gamle torv.
Midt på torvet står en gammel statue af Frederik VII, som er lavet af billedhuggeren Herman Wilhelm Bissen, som også har lavet statuen af ”Den tapre Landsoldat” som studenterne danser om i Fredericia.

Det er ikke ualmindeligt at en student eller to kravler op på den høje statue udstyret med en megafon (sådan en kan du finde her) og ”erobrer” torvet ved at sætte studenterhuen på Kongen.
Af gode grunde kan vi dog ikke anbefale det, da blandingen af højder og alkohol sjældent ender godt.
Studenterne fra Køge Gymnasium har også en særlig KG-dans, som de udfører på torvet.
Dansen er en form for kædedans, som bliver lidt fræk når studenterne tager hinanden på både brysterne og inderlårene, mens de danser.

Studenterkørsel med badestop?

Herefter går turen videre gennem hele Køge by, hvor studenterne skal besøge alle forældrene, som står klar med forfriskninger ved hver adresse.
For nogen vil det også være et must at bade på sin studenterkørsel. Det er jo selvfølgelig fordi, at man så får den famøse bølge i sin studenterhue, men også fordi det kan være superlækkert at blive afkølet lidt i det forhåbentlige varme sommervejr!

Her svigter Køge eller ikke, for der er rig mulighed for at komme ud til vandet. Køge har både Nordstranden og Havnebadet ved Marinaen, og så er der også Sydstranden, hvor man kan køre hen med sin studentervogn.

Af andre skøre traditioner på studenterkørslen man kan fremhæve ølstafetter, som selvfølgelig er sjovere, hvis man skal løbe med en stor flamingo, som –AD ALERT– er med i partypakken!

Der er også den med at alle dem, som har fået 12 skal løbe efter studentervognen fra første til næste stop, og her kunne de nu også se sjovt ud, hvis de løb med Mr. & Mrs. Partypakke!

Sommer i Køge

I Køge er der også masser at lave, mens man venter på at kunne komme på studenterkørsel. Når først solen begynder at varme de gamle gader op, så strømmer det med liv til byen. Caféerne begynder at servere udendørs, og bøgen springer ud.
Som kommende student, er det svært at skulle koncentrere sig om at terpe pensum, når solen skinner, og man kunne solbade i parken.
Derfor er det ekstra fantastisk, når eksamen endelig er overstået, studenterhuen er sat på hovedet, og man endelig kan slappe af og nyde den danske sommer.

Hvad sker der i Køge efter studenterkørslen?

Fyldt af glæde og lettelse over den overståede studentereksamen drager man på studenterkørsel. Studenterkørslen er muligvis den vildeste fest i dit liv, og pludselig er det hele overstået.
Så kan man godt fyldes lidt med en tom følelse inden i. Er alt det sjove bare slut nu?
Ikke hvis man bor i Køge!
Efter studenterkørslerne er der jo Roskilde Festivallen, som rigtig mange tager på, og fik man ikke lige billet til den, så kommer der også Køge Festuge i slutningen af August og starten af september.
Til Køge Festuge kan man opleve koncerter med nogle af de bedste og aktuelle kunstnere i dansk musik – helt gratis!

Mangler I en vogn til studenterkørslen i Køge?

På Sjælland går det som regel hurtigt med at vognene bliver booket, så du skal huske at være i god tid, når du og klassen booker studentervogn.
På Book Studenterkørsel kan du lave en søgning på alle studentervogne, som kører I Køge og omegn og sammenligne pris og features på vognene.
Find din vogn allerede i dag.

Book jeres studenterkørsel nu