Studenterkørsel i Køge

Juni er måneden, hvor Køge er vært for byens årlige studenteruge, som bestemt ikke går stille for sig. Er du så heldig at blive student i Køge, så læs med her og bliv klogere på studenterkørsel og traditioner for Køges kommende studenter.

Har I endnu ikke fundet drømmevognen, som skal fragte jer rundt på årets fedeste dag? Så find jeres studentervogn i Køge her på siden.

Torvet – hjertet af Køge

Før vi når til traditionerne for at booke studenterkørsel i Køge, så er det vigtig lige at få sat scenen. Køge er nemlig ikke en hvilken som helst by, men en af Sjællands mest hyggelige og livlige byer.

Navnet Køge betyder Klump, men der er nu ikke noget klumpet over Køge, som blandt andet kan prale af at have Danmarks største provinstorv.

Netop torvet er centralt i fejringen af byens studenter, men mere om det senere.

Tovet er gennem hele årets gang selve byens hjerte, og her har man gennem 700 år haft torvehandel. I dag kan du stadig besøge byen og tage på torvehandel, hvor du kan gøre et godt køb eller to. Torvehandel i Køge er som et ægte marked skal være. Det bugner med masser af friske frugter og grøntsager. Man mødes af duften af lækre pølser, frisk fisk og smukke blomster.

Jo, det er skam en fryd for sanserne at tage til Køge en onsdag eller lørdag formiddag.

Studenterne i Køge

Når byens nyudklækkede studenter bærer en rød hue, er de højst sandsynligt sprunget ud fra Køge Gymnasium. Gymnasiet er fra 1962, og bag de gule mursten gemmer sig et moderne uddannelsessted med rundt regnet 1100 elever.

Byens HHX’ere springer ud fra Køge Handelsskole, mens HTX’erne kommer fra EUC Sjælland.

Der er ofte rift om de gode vogne og datoer, og derfor er det altid en fordel at finde studenterkørsel i Køge i god tid – gerne 1 eller 2 år inden i dimitterer.

Book er udbyder af studenterkørsel på Sjælland, og vi garanterer jer, at I ikke kommer til at mangle noget – vi er med jer fra start til slut og står altid til rådighed for at besvare spørgsmål. Når I booker studentervogn i Køge, venter der sig mange sjove oplevelser forude.

Gratis ruteværktøj

Så slipper du for besværet med at planlægge jeres studenterrute

Når I booker studenterkørsel hos os, får I også et ruteværktøj med helt gratis. Det er ikke bare et hvilket som helst program – det er nok Danmarks bedste ruteprogram, hvis vi selv skal sige det. 

Programmet udregner den bedste rute på baggrund af de informationer, I indtaster. Hver enkelt stop eller pause indregnes, inklusiv chaufførens køre/hviletider. I slipper derfor for al besværet, der er ved selv, at skulle få det hele til at gå op i en højere enhed. I stedet kan I fokusere på alt det sjove, der skal til for at skabe den fedeste dag.

Fræk stemning på torvet under vognturen

Og nu til det, som du sikkert har ventet på: Sådan fejrer studenterne i Køge deres studentereksamen med studenterkørsel.

Selvom studenterkørsel i Køge på mange måder minder om en vogntur i en hvilken som helst anden by, så er der alligevel noget helt specielt ved Køges fejring af studenterne.

Torvet i Køge

Der er tradition for at byens studenter fylder det fredfyldte gamle torv med fest og farver, når studentervognene én efter én kører ind på pladsen.

Midt på torvet står en gammel statue af Frederik VII, som er lavet af billedhuggeren Herman Wilhelm Bissen. Det er ikke ualmindeligt, at en student eller to kravler op på den høje statue udstyret med en megafon  og ”erobrer” torvet ved at sætte studenterhuen på Kongen.

Af gode grunde kan vi dog ikke anbefale dette, da blandingen af højder og alkohol sjældent ender godt.Studenterne fra Køge Gymnasium har også en særlig KG-dans, som de udfører på torvet.

Dansen er en form for kædedans, som bliver lidt fræk, når studenterne tager hinanden på både brysterne og inderlårene, mens de danser.

Studenterkørsel med badestop

Herefter går turen videre gennem hele Køge by, hvor studenterne skal besøge alle forældrene, som står klar med forfriskninger ved hver adresse.

For nogle er det en hel sport at opnå så mange forskellige klip og hak i huen som muligt. Et af dem er bølgen, som indikerer, at man har badet i havet kun iført studenterhue.

Her svigter Køge eller ikke. Der er nemlig rig mulighed for at komme ud til vandet. Køge har både Nordstranden og Havnebadet ved Marinaen, og så er der også Sydstranden, som er det perfekte stop med studentervognen på en varm sommerdag.

Find en studentervogn i Køge gennem Book

Det er altid en fordel at være i god tid, når du og klassen skal leje en studentervogn i Køge. På Sjælland bliver vognene som regel hurtigt booket, og det vil være enormt ærgerligt, hvis drømmevognen bliver snuppet af en anden klasse, fordi I var for sent ude.

Hos Book Studenterkørsel har du mulighed for at sammenligne vognudbydere fra hele landet. Det eneste du skal gøre, er at indtaste dato og klasseinformationer, hvorefter systemet matcher ledige vogne med dine kriterier. Du får også vist en prisoversigt, ligesom det er muligt at se vognenes forskellige features.