Studenterkørsel i Næsted
Hvis du er fra Næstved og kan se frem til en dag at blive student i denne skønne sjællandske by, så er dette artiklen for dig.
På Book Studenterkørsel har vi nemlig set lidt nærmere på byen Næstved, og de studenterkørselstraditioner der knytter sig til byen.
Du kan se alle ledige studentervogne og deres priser lige her.
Et lille stykke af Næstved i studentergave
Når du nu begiver dig ud på den måske vildeste køretur i dit liv og oplever Næstveds gader fra ladet af en studentervogn, så tager du del i en tradition, som går 100 år tilbage i tiden.
Hvis du er interesseret i at læse lidt om studenterkørselens historie, så kan du gøre dette lige her.
Selvom der måske kun har været afholdt studenterkørsler de sidste 100 år, så er gaderne i Næstved langt ældre.
Næstved grundlægges nemlig tilbage i middelalderen, nærmere bestemt i 1135, og blev dengang hurtigt et religiøst centrum.
I dag er Næstved kendt for at have nogle af de ældste og bedst bevarede bygninger, som stadig bruges den dag i dag.
Et af dem er Næstved Løve Apoteket, som ligger på Axeltorv. Det blev bygget i 1640, og dengang havde man endnu ikke opfundet den dejlige tradition med studenterkørsel.
I dag er Næstved Sjællands femtestørste by, og Axeltorv danner hvert år rammerne for fejringen af byens studenter.
Før eller efter studenterkørslen, afholder man ofte et studentergilde for venner og familie, hvor studenten bliver fejret med gaver og roser.
En gave som rigtig mange studenter har modtaget inden for de seneste år er den populære Kählervase.
Og netop Kähler er en kending i Næstved, som jo er byen hvor Kähler Keramik blev grundlagt tilbage i 1839.
Studenter landet over, får derfor et lille stykke af Næstved med dig i form af den fine stribede vase.
Her springer Næstveds studenter ud
I Næstved kan man spotte både de røde, de marineblå og blå huer.
Zealand Business College er Næstveds handelsskole, som også tilbyder en HTX-eksamen.
Skolen kan derfor prale med både at uddanne kloge hoveder til de blå og navyblå studenterhuer. Zealand Business College er meget internationalt orienteret, og derfor har mange af studenterne været ude og prøve kræfter med udenlandspraktik.
Ser vi på de røde huer i Næstved, så kommer de sandsynligvis fra Næstved Gymnasium, som blev grundlagt i 1943, hvis vision bygger på Fremtid, Faglighed og Fællesskab.
Også den berømte kostskole Herlufsholm uddanner studenter, som markerer deres eksamen med den røde studenterhue.
Herlufsholm blev grundlagt i 1565, og har en lang og traditionsrig historie. Herlufsholm er et af de få steder i Danmark, hvor man bruger skoleuniform, og man går i skole fra 6 klasse til og med 3.g.
Alle Næstveds studenter skal ud og fejre at års slid og lektielæsning er forbi, og her bliver studenterkørselen den måske vildeste fest i studenterugen.
Den traditionsrige tur på studentervognen
Som i resten af landet skal Næstveds studenter naturligvis på studenterkørsel, og det foregår selvfølgelig efter flere års tradition, med klip i huen, løb, nøgenbadning (Selvom de fleste nu om dage, dog beholder noget af tøjet på), og drukspil.
Med mindre at kørslen skal foregå efter dimissionen, så starter dagen ofte med morgenmad og pynt af studentervognen på turens første stop.
For nogle vil det være en tradition at lade 2.g’erne pynte vognen, men de fleste vil gerne selv gøre det.
Har du brug for et par fif til pynt og studenterbanneret? Vi har skrevet et lille blogindlæg om emnet, så du måske kan lade sig inspirerer af.
Studenterbannere kan være super fede og sjove, også for alle de forbipasserende på gaden. Derfor bruger mange klasser timer på at udtænke og male det perfekte studenterbanner.
Når vognen er klar, så er det af sted til næste stop på turen, og her indtræffer en af de første faste studenterkørsels traditioner.
Nemlig 12-tals løbet.
12-tals løbet går i al sin enkelthed ud på at alle som har fået 12 ved sidste eksamen skal ”straffes” og udstilles ved at løbe efter studentervognen fra første til andet stop.
Heldigvis kan man planlægge ruten, så næste stop på studenterkørslen kun er få gader væk.
Undervejs på sådan en studenterkørsel får man drukket en masse genstande, øl, shots, cider, champagne you name it!
For at holde styr på alkoholindtaget, så gør mange det, at de tegner streger på deres arm.
Det er selvfølgelig så de kan holde øje med om huen skal have et klip, men hvis du er nysgerrig på din promille, så har vi i vores partypakke et lille alkometer, som man kan puste i.
Så kan I lige tjekke om promillen er for høj (eller for lav) på hinanden – eller som en klasse gjorde i 2017: lave en leg, hvor man skal gætte hinandens promille. Husk dog at drikke forsvarligt, og passe godt på hinanden!
Ølbowling er også efterhånden en fast tradition som drukspil ved et eller flere af studenterkørslens mange stop. Det spilles bedst på en græsplane, og er ligesom ølstafetten blevet en udødelig klassiker inden for studenterkørselslege.
Ølstafetten er og bliver en klassiker på studenterkørslen. Den findes i mange udgaver, men går i sin enkelthed ud på at bunde en øl, snurre X antal gange rundt om den tomme flaske, og så løbe en distance.
Brug evt. flamingoen til at løbe stafet med. Det ser ALT for sjovt ud!
Når turen nærmer sig vejs ende, bliver der som oftest festet hele aftenen og natten ved studenterkørselens sidste stop.
Er man endnu ikke træt efter dagens strabadser, så kan man også gå i byen i Næstved.
Hold festen kørende efter studenterkørsel
Skal festen fortsætte i Næstved midtby, så kan man passende tage på The Beach, og synge sig hæs med deres store karaokeanlæg.
Man kan også tage på DanseBaren, som ofte fejrer studenterugen med super gode tilbud!
Hen over sommeren, kan man også tage på Grøn Koncert og lufte sin studenterhue til lyden af de bedste kunstnere inden for dansk musik.
Selvom der er mange fester at se frem til i studenterugen, så er der kun én fest der slår dem alle, og det er selvfølgelig studenterkørslen!
Husk derfor at få booket en studentervogn i tide, da der er rift om de populære datoer.
Du kan tjekke alle studentervogne ud lige her, på Book Studenterkørsel.
Vi har samlet landets udbydere af studenterkørsel, så du nemt og bekvemt kan finde en vogn der kører i Næstved og omegn.
Alt du skal gøre er at taste dit postnummer, antal elever, samt den dato du ønsker at komme ud på studenterkørsel – nu vil du kunne se alle vores tilgængelige vogne og sammenligne pris, features mm.
Fra Book Studenterkørsel ønsker vi alle studenter i Næstved en kanon god studenterkørsel.
Book jeres studenterkørsel nu
Oversigt over
Studenterkørsel på Sjælland og Lolland Falster
Nordsjælland
Asnæs • Farum • Frederiksværk • Haslev • Helsinge • Hillerød • Holbæk • Høng • Kalundborg • København • Køge • Næstved • Ringsted • Roskilde • Slagelse • Sorø • Vordingborg