Studenterkørsel i Odense

Studenterkørsel i Odense

På eventyr i Odense

Midt i Danmark, ligger den smukke gamle by Odense. Den er måske ikke Danmarks hovedstad, men derfor kan man stadig godt sige, at Odense er selve Danmarks hjerte med en placering midt i landet, og som forbindelse mellem det store Jylland og købstaden på sjælland. Odense kan dateres tilbage til vikingetiden, og man mener også at byens navn stammer fra denne tid og er tæt beslægtet med den nordiske gud Odin. Om der engang i mandsminde har boet en Odin i Odense, ved vi ikke noget om, men det giver alligevel lidt pondus og mystik til byen at forestille sig, at der har.

Odense er i dag verdensberømt som H. C. Andersens fødeby, og netop inspirationen fra H. C. Andersens eventyr ses tydeligt i Odenses gadebillede. Mange af byens skulpturere er scenarier fra netop H. C. Andersens Eventyr. Det er derfor nærtliggende at kalde Odense for en rigtig eventyr by. Derfor er det også en helt særlig oplevelse at skulle på studenterkørsel i eventyrernes by Odense.

Som studieby har Odense også en lang historie. Eksempelvis er Odense Katedralskole blandt Danmarks ældste gymnasier. (mere præcist den 6. Ældste, overgået af Viborg-, Ribe-, Roskilde- og Aarhus Katedralskole, samt Metropolitanskolen i København). Landets katedralskoler startede ud som latinskoler, hvor der blev undervist i latin og græsk, men i dag kan man heldigvis læse mange andre fag på Odense Katedralskole, ligesom man også kan tage en studentereksamen på mange andre institutioner som eksempelvis Tietgen, Mulernes Legatskole, HF+VUC Fyn Odense, Tornbjerg Gymnasium og Sct. Knuds Gymnasium. Uanset om farven på din studenterhue bliver rød, blå, sort eller en helt anden farve, så har vi vognen til jer, når eksamen skal fejres med en studentertur gennem Odenses smukke gader.

H.C. Andersen statue

Eventyrlig studenterkørsel i Odense

Det er også næsten et rent eventyr at være på studenterkørsel i Odense. I hvert fald er der, som i et hvert godt eventyr, en række udfordringer, som skal tages op og besejres. Eksempelvis er det lidt af en udfordring at skulle løbe efter studentervognen fra første stop til andet, hvilket man jo skal i det tilfælde, at man fik 12 i sin sidste eksamen.

Vil du undgå ulykke på denne farlige færd, så få dine venner til at bide i den sorte skygge på studenterhuen. Det skulle eftersigende bringe held og lykke. Så spids dine tænder og giv den gode karma videre til dine venner og veninder, når i sidder på vognladet af jeres studentervogn.

En anden bedrift der også er et eventyr værdigt, er at komme til udpumpning på hospitalet, og stadig være frisk nok til at score sygeplejersken. For denne sejer, vinder man æren af at kunne fjerne hageremmen på sin studenterhue, og så selvfølgelig sin uniformklædte prins eller prinsesse af Odense sygehus.

Har du allerede en prins eller prinsesse i dit liv, så husk at de skal skrive deres navn i huens puld lige ved siden af sidste eksamenskarakter, og helst inden i skal på studenterkørsel. Derved er du sikret dig mod at en anden skulle tage pladsen fra din udkårende i huen.

Fra eventyrerne kender vi også det magiske tal 3, som ganget med 10, er det antal øl som skal indtages inden 24 timer, hvis studenten ønsker at få klippet en firkant i huens svedbånd. (Her tæller vi selvfølgelig en god gammeldags retro-ølkasse med flaskeøl. Andre vil sige at der skal drikkes 24 øl). Det er tidligere elevers erfaring, at dette dog ikke er et problem på studenterkørslen

I byer som Aarhus og København er der tradition for at studenterne gør stop ved et bestemt springvand eller statue i byen, hvor de så danser eller bader. Blandt de tidligere studenter vi har haft kontakt til på Book Studenterkørsel, er en lignende tradition ikke blevet stiftet i Odense endnu. Byen har ellers en masse oplagte locations, hvor en sådan tradition kunne startes. Hvad med at hylde byens store berømthed, H.C Andersen, ved en af de mange statuer i byen, som enten forestiller manden himself, eller figurer fra nogle af hans utallige eventyr.

Det er et fåtal af klasser, som ikke gennem studiet er stødt på den kanoniserede forfatter, og nogle skylder ham måske endda tak for den gode karakter i dansk, mens andre måske vil mene, at han er skyld i det modsatte. Uanset hvad man måtte mene om H.C. Andersen, så kommer man ikke uden som hans store tilstedeværelse i byens rum.

En anden mulighed er Havhesten som ligger ved Filosofgade i Munke Mosen. Den kunne man svømme ud kun i ført sin studenterhue, og herved sikre sig en bølge i huen. Det er selvfølgelig på eget ansvar, og anbefaler da også at i lige tjekker for vandstrømmen, grumset vand og glasskår.

Måske et af byens springvand er et mere oplagt mål, til at bade i.

Bylivet i Odense

Mens man venter på den store dag fra sidste eksamen frem til studenterkørslen, så kan man også vise sin nye hue frem i en af byens mange parker. I juni måned kan man, hvis vejret er godt, spotte mange unge mennesker i parkerne med de hvide huer. Det er et rigtigt hyggeligt sted, hvor man også kan mødes med vennerne fra de andre gymnasier, inden slaget om den rigtige huefarve skal stå ombord på studentervognen.

Odense har også nogle af Danmarks bedste steder at gå i byen, efter studenterkørslen.

Et eksempel kunne være Bar Rar, som ligger i Dronningegade og specialiserer sig i Rom. Her er i garanteret lækre drinks hele aftenen. En tur på The Australien bar er også en oplagt mulighed efter endt studenterkørsel. A-bar, som denne natklub også kaldes, har en god atmosfære og det er fest helt til kl 04.00.

Skal det være lidt mere vildt, så er et godt bud også La Tequila Bar, som serverer drinks der vil tage dig varmere himmelstrøg. Tequila er berøm og berygtet for sin særlig evne til at få festen til at stikke helt af, på godt og ondt. Men bare rolig, for på La Tequila Bar har de helt styr på festen, og I er garanteret en uforglemmelig aften.

Dagen derpå, efter en tur i byen eller efter en langdags studenterkørsel, trænger man bare til noget saltet og lækkert. En tur ned på Burger Anarchy, vil byde på masser af forkælelse til smagsløgene. Her laver de burger der er lidt ud over det sædvanlige, og perfekt til dagen derpå.

Det er også omkring studenterugen at Fyns største festival Tinderbox afholdes, der tidligere har haft store navne som lokale MØ, men også store udenlandske navne som Calvin Harris, Ellie Goulding, Robbie Will
iams, David Guetta, The Killers og Kings of Leon.

Der vil helt sikkert også være masser af studenter fra hele Danmark, der tager sin studenterhue med og drager på Tinderbox efter studenterkørslen.

Tinderbox musikfestival

Emilies studenterkørsel

Book Studenterkørsel har talt med Emilie fra Sct. Knuds Gymnasium, om hvordan deres studenterkørsel gik, og om hvordan studenterkørsel foregår i Odense.

Hvilke traditioner er der for studenterkørsel i din by?

”I Odense kører alle gymnasier – om det er stx, hhx, htx eller hf – studenterkørsel. Det er dog forskelligt, hvornår vi gør det. Hhx plejer at køre studenterkørsel dagen efter dimmision – altså typisk en lørdag. Mens man på stx, hvor jeg gik, kører umiddelbart lige efter dimmisionen. På min skole (Sct. Knuds Gymnasium) kom lastbilerne kørende ind på parkeringspladsen, hvor hver klasse begyndte at pynte deres lastbil med balloner, flag, bøgegrene, balloner, guirlander og ikke mindst bannere.

Herefter var vi rundt ved alle fra klassen – et kvarter hvert sted, hvor forældre stod klar med store smil og mad og drikke.

Vi blev ved sidste stop, hvor vores forældre kom og hentede os.”

Hvilke steder skal man besøge under kørslen?

”Det er meget forskelligt. Hvis der er tid, tager nogen forbi en sø eller en strand, for at få bølgen i huen.

Vi var i så god tid, at vi spurgte chaufføren om vi kunne køre inde i byen den sidste time inden sidste stop. Det gjorde vi og folk på gaden hujede af os.

Vi nåede ikke at runde nogle ”steder”, da der ikke var tid til det.

Mht. klip i huen, så forsøger mange at få firkanten under kørslen, hvor det gælder om at få drukket en kasse øl på 24 timer.”

Hvad var det fedeste ved at køre studenterkørsel?

”Odense Centrum var helt klart fedest at køre rundt i, fordi der var så meget liv og folk kom ud fra caféerne, for at se hvad der foregik, når vi kom larmende forbi.

Vi nåede som sagt ikke at besøge nogle steder – har heller ikke hørt fra andre, at der skulle være obligatoriske ”stoppesteder” i Odense under studenterkørslen.”

Hvis du som Emilie skal have en fest gennem Odenses gader når det bliver jeres tur til at fejre eksamen med studenterkørsel, så book jeres vogn allerede nu på Book Studenterkørsel.

Her vil I super let kunne se de forskellige udbydere i netop jeres by og I vil nemt kunne se om vognen er godkendt til at køre i miljøzone, hvilket er lovpligtigt for Odense by.

Her fra Book Studenterkørsel ønskes I en helt fantastisk og eventyrlig studenterkørsel i Odense.

studenterne fester max igennem i vognen

Book jeres studenterkørsel nu