Studenterkørsel i Randers

Studenterkørsel i Randers

Randersfest på studentervognen

Skal du have booket studenterkørsel til Randers, så er du kommet til det rette sted.
Book Studenterkørsel har nemlig masser af studentervogne, som er klar til at give Randers’ studenter en oplevelse for livet.
Her kan du læse mere som studenterkørsel og studenterkørselstraditioner i Randers.

Fest i Randers på Studentervogn

Studenterkørsel i Randers’ smukke natur

Den østjyske by er den 6 største i Danmark, og i Østjylland er det kun Aarhus, som overgår Randers i størrelse.
Derfor er der rig mulighed for bykørsel med studentervognen, hvor I virkelig kan opleve at blive hyldet af borgerne i Randers.
Randers er byen hvor Gudenåen har sin udmunding og smelter sammen med Randers Fjord.
Landskabet i Randers er smukt med Gudenåen som løber gennem byen, og det bakkede landskab som omgiver åen og fjorden.
Randers er meget bakket, både inde i byen og uden for byen. Det gør byen meget speciel, selvom det vanskeliggør livet for cyklisterne en smugle.
I Randers er der masser af natur, med et rigt fugleliv og flotte skovområder.
I nærheden ligger også Fussing sø, som man også kan besøge på studenterkørslen, hvis man, som mange andre studenter, gerne vil ud og bade på sin studenterkørsel.

Randers Book Studenterkørsel
Randersbajere, regnskov og rigt kulturliv

Kulturen i Randers spænder vidt, og der er masser af tilbud til både sorte og små.
Byen tiltrækker hvert år masser af turister til den østjyske by.
Måske forbinder man Randers med regnskoven eller måske er det mere med addidas/randershabit og randerschampange (Mokai).
Fordomme er der nok af, og heldigvis har de god selvironi i Randers.
Se bare Facebooksiden Randers Memes, som i skrivende stund har 76.205 følgere, selvom det ikke helt tegner et retfærdigt billede af Randes, så det alligevel altid en icebreacker at lave sjov med at man kommer fra Randers.
Uanset hvad fordomme og rygter siger, så er Randers nu en fantastisk by, og der bliver også virkelig givet den gas på studenterkørslerne!

Besøger man byen i slutningen af juni, så vil man kunne se de smukke unge studenter i gågaden.
Gågaden i Randers hedder Houmeden, og er ifølge VisitRanders Danmarks ældste gå gade. Her er der rig mulighed for shopping og café stop i det gode sommer vejr!
Man kommer også igennem Houmeden, hvis man følger Randers ”stjernerute”, som viser alle byens seværdigheder og historiske bygninger.
Stjerneruten er markeret ved små kobberstjerner indlagt i fortovet rundt omkring i Randers, så det er lidt af en skattejagt for turister og andre historisk interesserede.

Af andre store stjerner i Randers, så kommer man ikke uden om the king of rock n’roll Elvis.
I Randers ligger nemlig en tro kopi af Memphis Mansion, som er bygget til ære og af kærlighed til den store amerikanske stjerne.
Måske ruller i forbi det store hus på studenterkørslen, og hvorfor så ikke lige gøre et stop, og besøge Highway 51 diner, som ligger i forbindelse med huset. Her kan man købe den sandwich, som Elvis var kendt for at spise. Den består af lækkert sandwich brød med peanutbutter, syltetøj, grillet banan og bacon. Mums!

Er du lidt mere finkulturel, og er billedkunst bare dit yndlingsfag på gym, så kan Randers sagtens levere. Du kan tage på Randers Kunstmuseum, Gaia Museum – Outsider Art, eller bare gå en tur rundt i byen, som er proppet med spændende skulpturer.
Randers er bare en meget alsidig by, som fanger bredt.

Studenterfest Studenterkørsel

Studenterkørsel i Randers

I Randers er de bare tossede med skulpturer, og man kan sagtens betegne Randers som Skulpturernes by!

I 1991 startede et projekt i Randers, hvis formel er at skabe byporte ved Randers 13 indfaldsveje. Indtil videre er der opført 6 ud af de 13 skulpturer, og dertil kommer en helt masse andre statuer i midtbyen.
Det er selvfølgelig super fedt dengang alle spillede Pokemon GO, men for studenterne er der også noget helt særligt med statuer.
Faktisk var en flok studenter i Randers i 2017 så vilde med en skulptur, at de besluttede sig for at flytte den til en ny location. Der var dog tale om en meget høj og tung elefantskulptur, som kulturhuset Fabrikken have fået i gave af Randers Regnskov.
Der måtte en kran til at flytte den tilbage, så studenterne har været helt utroligt stærke og mange da de flyttede den.
I Randers tog man situation med ophøjet ro, og alle kunne heldigvis godt se det humoristiske i, at en flok studenter have kunne flytte på den store tunge elefant.

Som det jo er tradition på mange studenterkørsler rundt om i landet, så skal de nye studenter danse om en statue, skulptur eller bade i et springvand.
I Randers er det ikke kun én skulptur, som der danses om, men hver gymnasial uddannelse i Randers har sin statue, som de danser om, enten før, på eller efter studenterkørslen.

Bliver man student fra Randers HF og VUC og læser HF, tager man hen til den Jyske Hingst i Østervold og danser om den.
Dem med den røde STX-hue, altså den fra Randers Statsskole og Paderuo Gymnasium skal danse om Niels Ebbesen statuen på Rådhustorvet, mens de blå studenterhuer fra Randers Tekniske og Randers Handelsskole skole skal danse om den blå nøgle på Sven Dalsgaards Plads.

Efter studenterkørslen

Når studenterkørslen er forbi og studentervognene atter er kørt i garagen indtil næste års studenterkørsler, så er festen i Randeres ikke helt slut endnu.
I Randers har de nemlig Randers Ugen, som man kan glæde dig til, når nu der ikke kommer flere studentergilder.
Randers ugen er en hel uge, hvor Randers er helt på den anden ende. Der er arrangementer i hele byen, koncerter og fest. Den falder som regel i august, og altså først efter studenterkørslerne.

Hvis du endnu ikke har fået booket din studentervogn til Randers, så skynd dig at find en vogn her.

Book jeres studenterkørsel nu