Studenterkørsel i Roskilde

Roskilde Studenterkørsel

Book Studenterkørsel i Roskilde

Bliver du student i Roskilde, eller er du bare nysgerrig på at læse om studentertraditioner i Roskilde, så læs med her, hvor Book Studenterkørsel har undersøgt sagen.
Først og fremmest er Roskilde en af de byer, hvor der virkelig er gang i gaden, så studenterne springer ud. Der er rift om vognene, så har du og klassen endnu ikke fundet en studentervogn, så er der hjælp at hente hos Book Studenterkørsel her.

Den orange by

Når studentervognene kommer kørende gennem byen, så kører de i en af Danmarks mest berømte byer.
Folk fra hele verden besøger hvert år Roskilde, hvilket til dels skyldes den stigende interesse for vikinger, men bestemt også for en vis festival, som hvert år afholdes ude på dyreskuepladsen.
Det er desuden Danmarks 10. største by, som hvert år får besøg af de store festlige studentervogne.
Men flere 100 år før man begyndte at køre studenterkørsel i byen, så var Roskilde på vej til at blive Danmarks første hovedstad.
Det forlyder at byen fik sig navn efter vikingekongen Ro. Han grundlage en by ved en masse vandkilder, og heraf navnet Roskilde.
Harald Blåtand har I sikkert hørt om i Historie, og er man fra Roskilde, så kan man ikke undgå at have hørt om manden. Han slog sig ned i Roskilde, og derved blev byen kongesæde. Man har gjort en masse fund fra denne tid og fra før, hvilket går at Roskilde hver år besøges af en helt masse turister, som skal besøge vikingemuseet.
Byens mest berømte bygning, Roskilde Domkirke grundlægges omkring 1175 af Biskop Absalon. På denne tid var byen faktisk en af nordens største byer.

Sammen med Domkirken, er det som før nævnt Roskilde festivallen, som er byens største varetegn.
Roskilde festivallen, som startede i 1970, er særligt kendt for orange scene, og denne prangende farve har Roskilde by virkelig taget til sig.
I Roskilde gør de nemlig tingene ”the orange way”, som skulle være et bestemt tankesæt, en indstilling, som man har I Roskilde.
På VisitRoskilde.dk kan man læse, at den orange farve symboliserer kvaliteter som selvsikkerhed, mod, spontanitet og kreativitet.
Man kan derfor tænke sig, at byens unge kommende studenter også besidder disse kvaliteter.
Det er i hvert fald noget vi ofte ser på studenterkørsler rundt i Roskilde, at studenterne er både selvsikre, modige og kreative.
Det kommer til udtryk i de sjove og frække bannere der hænger på studentervognene , og I de mange sjove sange og kampråb, som man kan hører fra studentervognene.

 

Blå huer på studenterkørsel i Roskilde

Studentertraditioner og studenterkørsel i Roskilde

Blandt de mange studenter der pryder gadebilledet i juni måned, vil der helt sikkert være nogle fra Roskilde katedralskole. Roskilde katedralskole kan dateres tilbage til dengang man byggede domkirken, og er dermed byens ældste gymnasium , men også et af landets ældste.
Foruden katedralskolen, så findes der hele 3 andre gymnasier i Roskilde, hvilket gør at der i Roskilde er masser af studenter hvert år. Det er Roskilde Gymnasium, Roskilde Handelsskole, HTX Roskilde, samt de mange erhvervsuddannelser, som også kvitterer med en hue når eksamen er i hus.
På studenterkørslen er der en hel masse traditioner, som udspiller sig hvert år, også i Roskilde.
Eksempelvis er der alle huereglerne, som oftest kommer i spil på studenterkørslen, men også de mange studenterfester, som man skal til i løbet af ugen.

En af disse regler er eksempelvis hakket i huens skygge.
Den får man når man har været så uheldig at kaste op, hvilket kan ske når man bliver køresyg på sådan en vild studenterkørsel. Det kan selvfølgelig også skyldes for megen alkohol indtagelse, men hvis Mormor spørger til huens mange hakker, kan du altid ty til forklaringen med køresyge på studenterkørslen.
Som om hakket i huens skygge ikke var nok vidnesbyrd for at du har drukket igennem i studentertiden, så får du også hakker i huens svedbånd, når du har drukket en hel kasse øl på 24timer, så må du nemlig klippe et firkantet hak, som symboliserer den kasse du har drukket. Har du tilmed også set solopgangen, så må du klippe en trekant ovenpå firkanten, så det danner et hus.

Studenterkørsel ved Stændertorvet

I Roskilde er der også den faste tradition at besøge Stændertorvets flotte springvand, som forresten har stået der siden 1895.
Her kan du se studenter danse kædedans rundt om springvandet, men også bade i det kolde vand, hvilket kan være tiltrængt på en varm sommerdag.
Man kan diskutere om en dukkert i springvandet også berettiger at man klipper bølgen i huens svedbånd. Nogle vil mene at den eneste beklædning man må være iført, for at gøre sig fortjent til dette fornemme bølgeklip, er studenterhuen.
Om ikke andet, så er der hvert år mange studenter der ender oppe i springvandet både med og uden tøj.
En årgang var springvandet fjernet fra torvet, da man skulle have renoveret stedet, hvilket jo var synd for studenterne, som derved ikke kunne deltage i den traditionsrig begivenhed.
Roskilde kommune, kreative og innovative som de jo er, arrangerede så at Roskilde Brandvæsen kom med deres store vandkanoner, så alle studenterne kunne få vand.
Nu er Springvandet heldigvis tilbage, så alle studenter i Roskilde kan besøge det under deres studenterkørsel.

Hvis du endnu ikke har skaffet klassen en studentervogn, så I kan komme på studenterkørsel i Roskilde, så kan du booke din studentervogn her.

Book jeres studenterkørsel i Roskilde nu