Studenterkørsel på Nordfyn, Søndersø

Søndersø Studenterkørsel

Studenterkørsel på Nordfyn

Er du fra Nordfyn, og bliver du student fra Søndersø gymnasium? Så er du kommet til det rette sted.
Her dykker Book Studenterkørsel nemlig ned i byen Søndersø og ser nærmere på, hvad du kan se frem til som kommende student.
Mangler du en studentervogn til klassens studenterkørsel, så skynd dig ind på vores søgemaskine og tast dine kriterier. Så vil du kunne se alle studentervogne, som udbydes i Nordfyn og i Søndersø.
Men lad os først tage en nærmere kig på den lille by, hvor studenterne springer ud.

Hyggelige Søndersø

Søndersø på Nordfyn er en lille by med omkring 3000 indbyggere. Den ligger lige midt i mellem bylivet i Odense og havnebyen Bogense. Byen startede med at bestå af gårde, og har siden vokset sig til den hyggelige by, som den er i dag.
Byens hovedpulsåre må være Odensevej, som smyger sig gennem den lille by. Langs Odensevej ligger de små lokale butikker, hvor man er på fornavn med alle kunderne.
I udkanten af byen ligger så Nordfyns Gymnasium, som danner rammerne for omkring 400 kommende studenters hverdag.

Studenterkørsel i Søndersø

Nordfyns Gymnasium

I 1979 grundlægges Nordfyns Gymnasium i Søndersø, og i 1981 er gymnasiet klar til at uddanne studenter og sende dem på studenterkørsel. Med sin smukke beliggenhed med udsyn ud over grønne marker, er Nordfyns Gymnasium et smukt afsæt for årets studenterkørsler.
Men inden man når så langt, at huen kommer på, og man kan hoppe op på studentervognen, så ligger der 3 gode år på Nordfyns Gymnasium.
Gymnasiet tilbyder langt mere end bare lektier og undervisning. Hvert år afholdes sportstuneringer inden for bla. fodbold, håndbold, badminton og volleyball.
Men det er ikke kun inden for idræt, at man kan afprøve sine evner.
Også på den kulturellescene kan eleverne udfolde sig på gymnasiet i fritiden. Her kan man eksempelvis gå til musik og billedkunst.
Det er også muligt at afprøve kræfter med IT/innovation på skolen i fritiden, og går du med en lille journalist i maven, så kan du være med i masterclass, som er et samarbejde med det fynske medieakademi.

Galla

Før det går løs med eksamener på Nordfyns Gymnasium, så afholdes den sidste store fest for 3.g’erne. Det er den traditionsrige gallafest, som måske er årets største.
Det er en fest, som mange ser frem til gennem gymnasietiden, og med god grund.

Til gallafesten rulles den røde løber ud, og dresscoden står på enten gallakjole eller jakkesæt. Som en rigtig sjov tradition ankommer eleverne til gallaen på alle mulige sjov og kreative måder. Det kan være alt fra hestevogn, limousine eller tandemcykel. Studentervognen må vente til studenterkørslen, men ellers er det kun fantasien der sætter grænser.
Til selve festen vil der være gallamiddag og så selvfølgelig Les Lanciers, som man naturligvis har øvet inden festen.
Efter gallaen er det tid til at få indhentet alt det forsømte gennem gymnasietiden. Nu skal der læses op til de forskellige eksamener!

Det hele kulminerer i det man kalder studenterugen!

Studenterugen!

Som du måske allerede har en rimelig god ide om, så er studenterugen den uge, hvor alle bliver studenter, holder studentergilder og kører studenterkørsel.
Ugen starter hårdt ud, for mandag morgen springer de første studenter ud efter, at de har været oppe i deres sidste eksamen.
De kan nu slappe af, mens resten af klassekammeraterne bliver studenter hen over de næste par dage.
Det er nogle intense dage, som er fyldt med nervøsitet, men også lettelse og glæde, når eksamen endelig er overstået.

Nu kan studenterhuen endelig kan tages i brug.

Dimission

Sidst i studenterugen afholdes dimission på Nordfyns Gymnasium.
Nu har alle været oppe i den sidste eksamen, de har fået huen på hovedet, og er måske allerede blevet fejret af familien til et festligt studentergilde.
Det er til dimissionen, at man får sit endelige eksamensbevis overrakt, og det er en festdag for både studenterne og deres familier. Det er nemlig tradition at man inviterer sine nærmeste med til dimissionen.
Bagefter er det tid til fotografering, og til lejligheden har de fleste taget hvidt tøj på, som matcher studenterhuen.

 

Studenter på studenterkørsel

Studenterkørsel

Studenterugen afsluttes med studenterkørsel sammen med klassen. Her skal det virkelig fejres, at I nu sammen har gennemført 3 gode og hårde år på gymnasiet.
Studenterkørslen er virkelig en fest, hvor man slår sig løs. Nu er der ingen lektier eller afleveringer, som hænger en over hovedet, som en tung sky af dårlig samvittighed. Endelig frihed!
Selvom studenterkørslen er afslutningen på gymnasietiden, så er den også startskuddet til en lang sommer, som kan fyldes med frihed, fester og ferier!

Disse klip skal du have i huen!

På studenterkørslen er det jo tradition, at man tæller sine genstande, så man kan holde styr på ikke bare promillen, men også på om man må klippe en firkant i studenterhuen. Derfor tegner mange streger på armen, for at holde styr på antallet af genstande.

En anden måde at tjekke promillen er med vores alkometer, som du finder i vores partypakke!

Bølgen er endnu et populært klip på studenterkørslen. Den fås, når man er ude og bade med sin studenterhue på. Nogle vil mene, at man kun har fortjent bølgen, hvis man bader KUN med studenterhuen på, men de fleste bøjer reglerne på dette punkt.
Bliver man student fra Nordfyns Gymnasium, så kan man få bølgen ved eksempelvis at køre ud til Bogense Strand med studentervognen.

Statuer og springvand

Har man ikke lige tid i programmet til at køre til stranden, så kan man også gøre som så mange andre klasser i landet, og bade i et springvand.
I nogle byer, er det faktisk en fast tradition at køre ned til en statue eller et springvand.
Her danser man eksempelvis om statuen eller bader i springvandet, hvilket du kan læse mere om her.

I Søndersø kan man smutte ned på torvet, hvor man finder et fint lille firkantet springvand, samt en fin skulptur. Det kan skam fint gå an, hvis man ønsker at følge denne landsdækkende tradition.

Har du fundet en studentervogn?

Hvis ikke, så er det aldrig for tidligt at gå i gang med at finde en studentervogn.
Jo før, jo bedre faktisk! Vores tal viser, at de fleste studentervogne bookes, når der er mellem 1,5 og 2 år til studentereksamen.
Så vil man gerne have et stort udvalg af studentervogne, samt en god pris, så vær i god tid!
På Book Studenterkørsel finder du studentervogne fra udbydere i hele landet, og der er helt sikkert også en studentervogn til dig, som bor i Nordfyn.
Du kan se og sammenligne priser på studentervogne her på Book Studenterkørsel.

Book jeres studenterkørsel nu