Studenterkørsel i Thisted


Studentertur gennem skønne Thisted

Bliver du student i Thisted, har vi her skrevet lidt om din by og studentertraditionerne, som hører sig til studenterkørsel i Thisted

Som de fleste gode fortællinger må vi starte ved begyndelsen, og Thisteds historie går mange år tilbage.
Den store gravhøj Langdos i Vestbyen vidner om, at der har boet mennesker her siden stenalderen.
Under det vi i dag kalder Storetorv og Storegade, har arkæologer engang fundet resterne af en handelsplads, som kan dateres tilbage til middelalderen. Det vil altså sige, at når I kommer kørende gennem byen i jeres flotte studentervogne, så er det også en tur på historisk grund.

Byen vokser en del efter middelalderen og får status af købstad i 1524.
Byen får også en latinskole tilknyttet Vor Fure Kirke, hvilket var forstadie til gymnasieskolen.
De mange katedralskoler i Danmark er netop startet som latinskoler.

Mellem 1700 og 1900-tallet vokser handlen også i byen. Dette skyldes blandt andet at havnen bliver bygget, hvilket skaber gode handelsmuligheder.
I byen ligger der stadig historiske bygninger, som I sikkert vil kunne se fra jeres studentervogn, når I kommer kørende gennem byen.
Det er blandt andet kirken som er opført i gotisk stil fra 1490, det gamle Rådhus som er fra 1853 og jernbanestationen som er fra 1884.

Fra danskundervisningen er I næppe kommet uden om at læse J. P Jacobsen, der jo er født og opvokset i Thisted.
Hans værker Niels Lyhne og Fru Marie Grubbe er kanoniserede værker, som begge må siges at høre til blandt hovedværkerne inden for den litteraturhistoriske periode, som vi i Danmark kalder det moderne gennembrud.
J. P. Jacobsen er også kendt for at have oversat Charles Darwins On the Origin of Species til dansk, hvor titlen blev Arternes oprindelse.
Darwins teori var skælsættende for, hvordan vi opfatter os selv som mennesker, og det var derfor også banebrydende da J.P Jacobsen kunne præsentere den danske befolkning for disse nye og moderne tanker om menneskets oprindelse.
J. P Jacobsen har da også fået opkaldt et center efter sig i Thisted, nemlig J. P Jacobsens Centeret, samt J. P Jacobsens plads uden for centeret.

Af mere nutidige personligheder som er fra Thisted og omegn, kan nævnes bandet Junior Senior, hvis musik godt kan anbefales til at sætte festen i gang på studenterkørslen. Skal det være lidt vildere, så kan I også sætte Kato på anlægget i studentervognen, han er nemlig også fra Thisted.
Simon Kvamm, som er kendt fra Nephew og Drengene fra Angora, er også flyttet til egnen, og har bosat sig i Klitmøller.

 

Studenterkørsel på Studentervogn Thisted i Nordjylland

Studenterne i Thisted

Når studenterne i juni springer ud og pryder bybilledet i Thisted, så kommer de højst sandsynligt fra et af Thisteds tre gymnasiale uddannelsessteder.

Har man en rød hue, så er man sandsynligvis student fra Thisted Gymnasium, som er en STX uddannelse.
På Thisted gymnasium ligges der vægt på, at skolen skal være for alle og være et sted, hvor det er sjovt at lære og sjovt at være.
Det skriver de i hvert fald på deres hjemmeside.

Om dette også kommer til at gælde, når de nye studenter drager på studenterkørsel er uvist.
Der vil helt sikkert være en del hueregler, som er sjove at lære, og i selve studentervognen bliver der med garanti også sjovt at være.

Spotter man en blå hue i Thisted, så er denne givetvis fra Thisted Handelsgymnasium, som ligger under EUC Nordvest.
Denne uddannelse kender vi også som HHX’en.
På Thisted handelsgymnasium ligger de vægt på en varieret og spændende undervisning, og man må håbe, at disse værdier også bliver implementeret i udsmykningen af studentervognen, som gerne må være varieret og spændende, og derved skille sig ud fra de andre.

De mørkeblå huer får man for en HTX-eksamen, og i Thisted får man sådan en på Naturvidenskabeligt Gymnasium Thisted.
Her hylder de nysgerrigheden og prøver gerne teorierne af i praksis.
Med en HTX i bagagen burde det være muligt at udtænkte ideer og eksperimenter, som vil gøre studenterkørslen helt unik og nyskabende.

Uanset huens farve, så er der nogle helt bestemte regler, som alle studenter nok ikke kommer uden om i deres studentertid og særligt på studenterkørslen.

Studenterkørsel Thisted

Huereglerne på studenterkørsel i Thisted

Som det også er glædende i hele landet, så er der en række regler som knytter sig til studenterhuen.
Det er eksempelvis tradition at den dreng i klassen med det mindste huemål, samt den pige i klassen med det største huemål, skal give en kasse øl til kassens studenterkørsel.
Er man ægte Thisted-borger, så køber man naturligvis en kasse fra Thisted Bryghus, som har eksisteret i Thisted siden 1902.
Den karakter man får i sidste eksamen skrives desuden i midten af huens for, og er man så god at man har scoret et 12-tal, så bliver man ”straffet” på studenterkørslen.
Alle der har fået 12 i sidste eksamen skal nemlig løbe efter studentervognen fra første stop til det næste.
Man må derfor håbe, at studenterkørslens rute er lagt således, at der ikke er langt mellem de første stop på ruten.

I en by som Thisted, hvor der ikke er langt til vandet, er det også nærtliggende at køre ud til stranden på sin studenterkørsel.
Her kan man sikre sig en bølge i huen, hvis man bader med huen på.

Der er ligeledes en famøs regel om at hageremmen må fjernes, hvis studenten kommer til udpumpning og stadig formår at score sygeplejersken. Heldigvis for den uheldige student, er der ikke langt til hospitalet i Thisted, og der er god chance for at kunne se den søde sygeplejerske igen, hvis man da ikke fik scoret ham eller hende i første omgang.

Klitmøller Cold Hawaii Sea Holidays Beach Denmark

Sommer i Thisted

Thisted er rigtig dejlig om sommeren, og har en helt vidunderlig placering tæt på vandet.
Langs den 5 km lange strand er der helt sikkert plads til dig og klassen, hvor I kan fejre studentereksamen i de lyse nætter.
Tager I turen ud mod Klitmøller, er der også mulighed for at surfe på de store bølger.
Det er naturligvis også derfra øgenavnet Cold Hawaii er opstået, da der som på Hawaii er gode surfermuligheder, men dog knapt så varmt.
Alligevel kan man godt få et Beach Party op at køre, mens solen går ned i det store Vesterhav.

Tilbage til Thisted by, så kan man også tilbringe en solrig eftermiddag i Mindeparken, hvor man kan flashe sin nye studenterhue, mens man venter på den store dag for studenterkørsel.
Dette er også et hyggeligt sted at mødes med studenter fra de andre gymnasier inden freden er forbi, og I skal battle om, hvilken hue der er sværest at få.

Hen over sommeren vil der være livemusik om lørdagen på torvet, hvor du er sikret god stemning og kolde forfriskninger.
Dette vil primært foregå om formiddagen, så det kan være en hyggelig måde at varme op til de mange studenterfester, som venter i studentertiden.
Der er selvfølgelig også Thy Rock, som afholdes i Thisted.
Her spiller toppen af dansk musik, men husk at tjekke, at det ikke falder samme dag, som I skal køre studente
rkørsel.
Skulle I gå glip af Thy Rock, så fortvivl ej, for i august afholdes Thy Alive Festival, hvor I igen får chancen for at høre det bedste af dansk musik.

Thisted by night

Har I ikke fået fest nok på studenterkørslen, så kan det være turen går videre til en af Thisteds natklubber eller barer.
Et populært sted er eksempelvis Dampmøllen, hvor man kan få styret sin danselyst, og med fire forskellige lokaler med hver sin stil og stemning, er du sikret en fest som passer til netop dit humør. Prøv eksempelvis Havanna på første etage, hvor du kan feste i ægte feriestil og drikke farverige drinks.
Du kan også tage turen op på 2 etage, hvor der køres et Rock n´Roll-tema med det bedste musik fra 80’erne og 90’erne, som du med garanti kan synge med på.
Et andet sted hvor du også kan få kridtet danseskoene er på Twist and Shout i Havnestræde, som er et diskotek for alle, og hvor de også servere gode drinks.

Er I mere til tyrolerfest efter studenterkørsel, så er Heidis måske stedet i skal besøge.
Her er du sikret et brag af en fest, med dans på borerene, musik du kender og gode kolde øl.
Også på Cafe PitStop kan du få en kold øl, og går du op i sport og særligt fodbold, kan du komme her og se alle de vigtige kampe.
Man behøver dog ikke være sportsfan for at have en god fest på Cafe PitStop, som lover ikke at lukke midt i en god fest.

Uanset hvordan du planlægger at din studenteruge og studenterkørsel skal forløbe, så har Thisted sat rammerne for den bedste sommer i dit liv, og mangler I stadig en studentervogn, så hjælper vi selvfølgelig med det.

Book jeres studenterkørsel nu