Studenterkørsel i Vejle

Studenterkørsel i Vejle

Vild I Vejle – Sådan bliver din studenterkørsel

Tag med Book Studenterkørsel til Danmarks 9 største by Vejle og udforsk, hvordan man i Vejle fejrer studenterne på studenterkørsel.
Beliggende ved Vejlefjord, omgivet af Ådalen og Grejsdalen er Vejle en af de flotteste byer i Danmark.
De fleste har set Vejle fra et fugleperspektiv, nemlig fra vejlefjordbroen, som gennemsnitligt har over 73.300 biler, som dagligt krydser broen.
Derfor er Vejle en by, som mange kender og elsker.

Bøgen og studenterne springer ud i Vejle!

Man siger, at det er i Munkebjerg ved Vejle, hvor bøgen først springer ud og skyder foråret og sommeren i gang.
Og netop bøgegrene er et uundgåelig element på landets studentervogne – måske netop fordi der er en magisk sammenhæng mellem bøgens og studenternes udspring.

I Vejle springer studenterne ud fra hele 4 forskellige gymnasier.
Et af dem er Rosborg gymnasium, som ligger tæt ved et smukke Vejle Ådal.
Rosborg er et alment gymnasium, og derfor er det de røde studenterhuer, som bliver sat på hovederne af studenterne her i juni måned.
Studenterne fra Rosborg er dog ikke de eneste der kan spottes på studenterkørsel med en rød studenterhue, for Vejles andet almene gymnasium, Rødkilde Gymnasium er, også ude og lufte den røde hue på studenterkørslen.
Rødkilde Gymnasium ligger tæt ved Vejle fjord og den flotte og moderne havnefront, som Vejle stolt kan vise frem til omverdenen.

Spotter man studenter i Vejle med en blå studenterhue, så kommer de sandsynligt fra Vejle Handelsskole, som man finder i Vejles vestlige bydel.
Midt i Vejle kan man finde Vejle Tekniske Gymnasium , og her gives de mørkeblå studenterhuer til studenterne, som dimitterer herfra.

Sagt på en anden måde, så er der masser af afgangsklasser, som skal på studenterkørsel hvert år i Vejle, og her står Book Studenterkørsel kar til at hjælpe de mange klasser med at finde den perfekte studentervogn til Studenterkørsler i Vejle!

Studenter på studentervogn i Vejle

Studenterkørsel i Vejle

Mens nogle drager ud på studenterkørslen umiddelbart efter dimissionen på skolen, så starter andre igen med at køre lørdag morgen, hvor man så kan begynde dagen med en god morgenmad og måske en morgenbajer.
Herefter går turen ud i Vejles mange gader og kvarterer, hvor det aldrig går stille for sig på studenterkørslerne.
Det skal jo helts være sådan, at man kan høres mindst 3 gader henne, før I ankommer på adressen, hvor Mor og Far står klar med flag, jordbær med chokolade og boblevand.
Det kræver derfor, at din studentervogn har et anlæg med højtalere. Så er I sikret musik til hele turen.
Selvom de fleste studentervogne har musikanlæg, så vil du kunne se om studentervognen har det, når du laver en søgning på Book Studenterkørsel. Det vil fremgå af det lille grønne ikon med fluebenet for musikanlæg.
Du vil også kunne se andre vigtige detaljer om booking af studentervogn, så som om rengøring og brændstof er med i prisen.
På Book Studenterkørsel har du mulighed for at sammenligne mellem alle vores udbydere, som kører studenterkørsel i Vejle.

 

Bøgegrene Vejle Studenterkørsel

Studenterturens mange traditioner

På studenterkørslen er der også en masse traditioner, som også i Vejle bliver fulgt og fejret. Eksempelvis er det på studenterkørslen, at alle huetraditionerne ofte bliver udført. Her er der en hel regelbog, som kun omhandler studenterhuens klip og traditioner.
Du kender sikkert den der med klip i skyggen, hvis man er uheldig og kaste op, eller et klip i svedbåndet, hvis man har set solopgangen.
Så er der også bølgen, som man må klippe, hvis man bader med studenterhuen på.
I Vejle er der mulighed for at køre ud til fjorden og bade, og særligt et sted er populært at bade ved i Vejle, nemlig ved Albuen.
Tager man ikke lige derud på sin studenterkørsel, så er der heller ikke så langt inde fra Vejle by, og man kan sagtens cykle eller gå derud.
Ved Albuen, som har fået sit navn fordi stranden lidt ligner en albue, kan man ikke bare bade, men også spille volleybold og købe is i kiosken.

Noget man helt sikkert også skal på studenterkørslen er at spille drukspil. Ølstafetten er en klassiker, men også ølbowling er en populær aktivitet ved de mange stops på studenterkørslen. Alt du skal bruge er 4 havestole og en fodbold.
Har du brug for mere udstyr på studenterkørslen? Så tjek vores partypakke ud, som indeholder alle mulige sjove gadgets til studenterkørslen.

Se partypakken her.

Vejle Studentervogn

Bøgedansen på Rådhustorvet

I Vejle har studenterne en helt særlig tradition, som hvert år bringer de mange studenter ned på rådhustorvet i Vejle.
Her skal de nemlig danse om en lille bøg, som til daglig står her ganske anonymt på rådhustorvet.
Men denne dag er bøgen byens midtpunkt, og op mod 700 nye studenter besøger den denne særlige dag.

Vil du læse mere om studenterkørselstraditioner? Du kan læse om alle dine nabobyer i Syd og Sønderjylland her.

Når studenterkørslen er slut i Vejle

Heldigvis går livet videre efter studenterkørslen, selvom det måske ikke altid føles sådan, for i 2-3 år har du kæmpet dig gennem gymnasiet på godt og ondt.
Det hele kulminerer når du springer ud som student og festens højdepunkt sker på studenterkørslen, som måske bliver den fedeste fest i dit liv.
Derfor er det ikke så underligt, at man kan stå tilbage med en lidt tom fornemmelse efter studenterkørselen.
Heldigvis er der masser at se frem til i Vejle om sommeren.
I august er der eksempelvis Rock i Byparken med masser af musik fra de bedste danske navne.
Der er også altid årets mange festivaller at se frem til, og her kan du evt genbruge din partypakke, hvis du har købt sådan én.
Eksempelvis er megafonen populær på landets mange festival-camps, og også flamingoerne kan bruges som en glimrende og farverig festival stol efter studenterkørslen.

Husk at være i god tid, når du skal finde en studentervogn

Også i Vejle skal man være i god tid, hvis man vil skire sig en ordentlig studentervogn.
Gerne hele 2 år før, at man skal ud på studenterkørsel. Det vil altså sige, at man skal begynde allerede i starten af 2.g.

Du kan læse mere om, hvad du skal være opmærksom på, når du booker studentervogn her.

Book Studenterkørsel er som sagt en bookingportal, hvor du kan sammenligne studentervogne fra en lang række af landets udbydere, og du vil kunne se både pris og features med det samme, når du søger på en studentervogn i Vejle.

Så hvis du og din klasse fortsat mangler en studentervogn, kan du se allerede nu, om vi kan hjælpe dig med en studentervogn i Vejle.

Book jeres studenterkørsel nu