Studenterkørsel i Vordingborg

Vordingborg Studenterkørsel

Tag med Book Studenterkørsel til Vordingborg

Hvordan forløber en studenterkørsel i Vordingborg? Det kan du læse meget mere om lige her, hvor Book Studenterkørsel sætter fokus på studenterkørsel i den smukke by i syd Sjælland.
Hvis du bliver student i Vordingborg, og du stadig mangler at finde en studentervogn eller hestevogn til fejringen af studentereksamen, så kan du helt gratis søge blandt alle ledige udbydere i Vordingborg her.

Sjællands kongelige perle i syd

Vordingborg er Sjællands perle i syd, og byen byder på alt fra historiske sites, moderne byliv og maritim sommerstemning ved vandet.
Det er altså ikke en hvilken som helt by, man skal på studenterkørsel i, hvis man da er så heldig at blive student i Vordingborg.

På studenterkørslen vil I sandsynligvis have udsigt til Gåsetårnet, som er et af Vordingborgs kendte varetegn.
Gåsetornet var tilbage i middelalderen en del af en større kongeborg, hvis ruiner stadig kan besøges i dag på Danmarks Borgcenter.
Borgen spiller en helt central rolle i Danmarkshistorien, og derfor valfarer der hvert år mange historieinteresserede turister til Vordingborg.

Borgen grundlægges omkring år 1160 af Valdemar den store, og udvides af Valdemar Atterdag til at blive blandt Danmarks største borganlæg med hele 9 høje torne, heriblandt Gåsetårnet.
Det var også her i Vordingborg, at Jyske Lov blev vedtaget af Valdemar Sejer i 1241.

Jyske Lov anses for at være den første rigslov for Danmark, og den indledes med de berømte ord ”Med lov skal land bygges”. Disse ord pryder den dag i dag facaden på Københavns byret på Nytorv.
Jyske Lov er derfor en vigtig byggesten i fundamentet til dét Danmark, som dengang begyndte at tage form som land og stat.
Derfor er Vordingborg også en helt central by at besøge, hvis man er interesseret i Danmarkshistorien – eller måske bare vil score 12 i historie.

Men måske er det mere i idræt at du brillerer, og så er Vordingborg måske mere kendt for at være tidligere landsholdsspiller og landsholdstræner Morten Olsens barndomsby.
I Vordingborg har man været så glad og stolt af Morten Olsen, at man har opkaldt en vej efter ham – Morten Olsens Allé.
Det sker faktisk sjældent, at et menneske i levende live får opkaldt en vej efter sig, derfor er det også et helt specielt i Vordingborg.

Men Vordingborg er ikke kun en gammel historisk by, det er skam også en moderne by, hvor man kan nyde den gode stemning på byens cafeer og shoppe i indkøbsstrøget, som ligger umiddelbart i forlængelse af borgruinen og Gåsetornet.

I Sydhavnen bygges nye bosætningsområder i ”Kulturarkaden” og i Nordhavnen kan man også gå på Cafe og købe friske fisk ved fiskehandleren.

Vordingborg er på mange måder en harmonisk og idyllisk by, men på studenterkørslerne bliver der virkelig sat fut i fejemøget, som John Mogensen engang sang!

 

Studenter på Studenterkørsel

Her skydes Vordingborgs studenterkørsler i gang

I den nordlige udkant af byen ligger både Vordingborg Gymnasium og ZBC – Zealand Business College, smukt beliggende med udsigt til marker og skove.

Vordingborg Gymnasium kan dateres tilbage til 1550, men dengang var det en latinskole.
Meget er sket siden dengang, og i dag er gymnasiet et moderne gymnasium med rundt regnet 625 elever, som alle forhåbentlig kommer glade ud på den anden side, og kan deltage i studenterkørslen gennem Vordingborg.
Mens man på Vordingborg Gymnasium, kan modtage den røde STX-hue, og den lyseblå HF-hue, så er det på ZBC man skal gå, hvis man ønsker dig en Teknisk- eller Handelsfaglig studentereksamen. Denne kvitteres med hhv. den marineblå HTX-hue og den kongeblå HHX-hue.
Når studenterne fra Vordingborg springer ud og tager på studenterkørsel, så skydes sommersæsonen for alvor i gang i Vordingborg.
I hele byen kan man høre de glade studenters jubelhyl og sang fra de mange fint pyntede studentervogne, der cirkulerer rundt omkring i byen.

 

Vordingborg Studenterkørsel

Find den helt rigtige type vogn til din studenterkørsel i Vordingborg

Det kan være svært at vælge, hvilken vogn der er bedst, men på Book Studenterkørsel har vi gjort det nemt at sammenlige studentervogne både på pris og features.
Vi har også skrevet denne artikel, som måske kan gøre dig lidt klogere på, hvilken vogn I skal vælge til jeres klasse.
I en by som Vordingborg, kunne man sagtens vælge at køre med hestevogn også.
Det er en charmerende bymidte i Vordingborg, som er perfekt til en hestevognstur, og som bestemt ikke bliver kedeligere af, at turens tempo er roligere end på en motordrevet studentervogn.

Nogle klasser vælger, at de ikke vil gå glip af hverken hestevogn eller studentervogn, og bestiller derfor hestevogn til den ene dag og studentervogn til den næste dag.
At vælge to dage til studenterkørslen er desuden en god ide, hvis man vil nå rundt til alles forældre og hilse på. Er en klasse over 20 personer, så kan det klart anbefales at køre i 2 dage.
Læs mere om dette her.

Studenterkørsel i Vordingborg

Studenterkørsel og traditioner

Studenterkørslen er en tradition i sig selv, og der er mange tilhørende traditioner, som kan varierer lidt fra by til by.
Eksempelvis er der reglen om, at alle der fik 12 ved sidste eksamen, skal løbe efter studentervognen fra første til andet stop på ruten.
Hvis dét er noget i påtænker, at stræberne skal straffes med, så vær sød og lige planlæg jeres rute, så der ikke er super mange kilometer mellem de 2 første stop.
Har man booket studenterkørsel, så er det gratis at bruge vores køreruteprogram til at planlægge ruten til jeres studenterkørsel. Det er både hurtigt og nemt!
Bare indsæt hvor mange timer I har studentervognen til rådighed, og herefter alle adresserne ¬– så udregner programmet selv besøgstiden ved hvert stop.

En anden ting, som mange gør på deres studenterkørsel, er at besøge et springvand eller en statue på studenterkørselen. Ved springvandet ser man ofte studenterne give hinanden buksevand, og bade i vandet, mens man ved statuen typisk danser omkring den, og evt giver den en studenterhue på.

For andre er det mere vigtigt at komme rigtigt ud og bade. For så må man kan klippe en bølge i sin studenterhue. Er det dét man vil, så er der gode muligheder i Vordingborg, hvor man kan køre ned til Ore Stand, hvor man kan bade iført sin studenterhue.

Vordingborg er så sandelig en dejlig by at køre studenterkørsel i, og hvis du og klassen endnu ikke har fået booket en studentervogn, så kan I lave en gratis søgning efter studentervogne her på siden.

Book jeres studenterkørsel nu