Studenterugen

Studenterugen er en af de største uger i jeres liv. Derfor er det også vigtigt, at I får det bedste udgangspunkt for at gøre den så god så mulig! I nedenstående finder I Danmarks største udvalg af studentervogne, samt gode råd og information ift. den kommende studenteruge. Lad os gøre det nemt for jer.

Hvad er studenteruge?

Studenterugen er den uge om året hvor studenter og studiner i Danmark kører lastbil og nyder at have afsluttet deres uddannelse. Det er en speciel uge for de nyudklækkede studenter, men også for deres forældre, søskende, venner, lærer og den tilfældige på gaden, som ser dem komme susende forbi i studentervognen.

Lykken som studenterugen afspejler, smitter af på alle og enhver. Der er en bestemt summen af glæde og bekymringsfrihed i luften. Hvor mange “voksne mennesker” har uro i maven over økonomi, arbejde, familie, så har studenterne i denne uge fuldstændig frie tøjler til lidt af hvert.

Studenterugen vogne

Studenterugen og studenterkørsel

For at sikre den bedste studenteruge, så er der selvfølgelig nogle praktiske ting der skal være styr på. Én af disse ting er studenterkørslen.
Hvis I ikke allerede har fundet jeres drømme-studentervogn, så søg blandt Danmarks største udvalg i formularen øverst.

Der er mange ting der hører til denne planlægning. Hvornår skal I køre? Hvad koster det? Hvordan skal vognen se ud? Hvilken vogntype skal vi booke? Der er her, at vi kommer ind i billedet og hjælper jer.

Hvornår er studenterugen?

Studenterugen er for det meste altid den sidste hele weekend i juni. – Normalt for studenterugen er at den i pågældende uge varer fra onsdag til søndag.

Den mest populære dag er klart fredagen – dette er dog også klart den dyreste dag. Fordi studenterkørsel er baseret på udbud og efterspørgsel, så er visse dage dyrere end andre. Lørdag er også i den høje ende.
Torsdag og søndag er billigere. Til sidst er der dét, som vi kalder for ydre datoer, hvor det er signifikant billigere og køre. Dette kan eksempelvis være mandag, tirsdag, onsdag, torsdag. Dage som er uden for den traditionelle studenteruge.

Selvom det ligge uden for studenterugen, så er flere og flere begyndt at køre på disse datoer, da man typisk kan spare mellem 30-50% af prisen.

Studenterugen, studenterkørsel og ruteplanlægning

Gratis ruteplanlægning når du booker igennem Book Studenterkørsel

Komplet køreplan med køretid og besøgstid på stop

Planlæg med ubegrænsede stop og overhold nemt tiderne

Det kan være lidt af en kompleks affære, når I skal til at begynde og planlægge jeres vogntur. I skal sidde i Excel og opdele de forskellige adresser/besøgstider og I skal have Google Maps åben samtidig med og finde hue og hale i hvordan det hele hænger sammen.
Eller det skulle I i hvert fald…
Indtil vi fik udviklet Studenterruten. Vores værktøj er vores eget specialudviklet ruteprogram, kun beregnet til studenterkørsel. Programmet er blevet udformet på baggrund af mere end 20 års erfaring inden for studenterkørsel og med feedback fra både vognmænd og elever.

På den her måde sikrer vi jer det nemmeste alternativ til Excel og Google Maps.

Værktøjet tilbyder blandt andet:

 • Ubegrænset antal adresser vs. 10 adresser max på Google Maps
 • Studenterruten tager selv hensyn til den gældende lovgivning for hastigheder på studentervogne
 • Fravælger automatisk motorveje
 • Studenterruten udregner selv køretid
 • Fordeler selv gennemsnitlig besøgstid på adresserne
 • Indsætter selv ankomst- og afgangstider
 • Genererer selv færdig PDF både til studenter/forældre og en specialtilpasset version til chaufføren
 • Sparer jer for en masse tid og besvær midt i en eksamensperiode
 • Studenterugen og studentergilde

Studentervogne til studenterugen

Når det kommer til studenterkørsel, så er der 6 konkrete vogntyper. Disse er: Transportlastbiler, veteranvogne, militærvogne, brandbiler, partybusser og hestevogne.

Transportlastbiler er de moderne lastbiler, som I ser aflevere varer i bybilledet til hverdag. Når de kører studenterkørsel, så sætter vognmanden et såkaldt “veksellad” på, og voila, nu er der en studentervogn!

Veteranvogne er de traditionelle studentervogne. Disse studentervogne er over 30 år gamle, og har den der charmerende og autentiske æstetik over sig.

Hestevogne er den helt traditionelle form for studenterkørsel, der daterer helt tilbage til da studenterkørsel startede for (nu) over 100 år siden. 

Militærvogne er vogne, som kommer ud af 2. verdenskrig, med det militante design. Så skal I have en studentervogn, som gør jer klar til krig i studenterugen, så er det en militærvogn I skal have fat i.

Brandbiler er røde vogne, som skinner i byen, når de kommer kørende. Folk er ikke i tvivl om, at det er en brandbil der kommer kørende når de ser den. Skal I have studentervogn, som kan slukke ildebranden fra jeres vilde dancemoves? Så er det en brandbil I skal have fat i.

Partybusser er den mere eksklusive fest. De er typisk lukket lidt til, og giver en mere clubby-vibe, når I kommer kørende. Disse busser bliver mere og mere populære!

Forskellige typer studentervogne.

Studentergilde til studenterugen

Det er ikke kun jeres studenterkørsel der skal være styr på i studenterugen. Der skal selvfølgelig også være styr på jeres individuelle studentergilder. Og hvordan gør man så det, på den bedst mulige måde? Ved at planlægge og researche.

Der skal være primært være styr på underholdning, mad, pynt, gæsteliste mm. Forældre og venner er som regel rigtig gode til at hjælpe det praktiske. 

Underholdningen er selvfølgelig en vigtig faktor. Der er en masse forskellige tiltag der kan gøres. Her kommer lidt eksempler:

 • Myselfie til studentergildet (forevig jeres minder)
 • Leje en DJ, der kan spille festen op! 
 • Slushicemaskine 
 • Fadølsanlæg
 • Popcornmaskine
 • Forskellige lege såsom: Ølbowling, kewle, ølstafet, ølympiade (riiiigtig grinern), kongespil mm. 
 • Få lavet den fedeste playliste!

Skal du have rabat på myselfie til dit studentergilde? Få 250,- her

Skal du have en professionel DJ ud og spille til dit studentergilde? Få det billigt her

Mad til studentergilde

Mad til studentergilde er selvfølgelig også vigtig. Dog vil vi foreslå, at lave noget mad der er let at indtage og ikke den helt store middag (det kan godt blive lidt for meget, når der også skal indtages alkohol). Derudover er det selvfølgelig vigtigt, at du indtager rigeligt med mad, på en dag, hvor alkoholen er i fokus! 

Vi har lavet en artikel med lækre og nemme madforslag til dit studentergilde og dit studenterbesøg. Læs den her: Mad til studenterkørsel

Mere om studenterugen

Pynten skal jo selvfølgelig passe til den uddannelse du afslutter. Er du STX’er? Så er det rødt tema, er du HHX’er, HTX’er, HF’er? Så er det blå. Er du HG’er? Lilla. Er du frisør? Lyserød.

Uanset hvad, så er det fedeste klart, hvis du kan finde pynt der matcher den farve din uddannelse repræsenterer. Dog er der masser af muligheder, og det er først helt til sidst I skal fokusere på dette. Derfor er der masser af tid til at indhente gode tilbud fra nær og fjern.

Studenterhuen er jo selvfølgelig, udover studenterkørslen, et af de ledende symboler på dit hårde arbejde igennem årene. Med din studenterhue følger der også en masse traditioner og regler.

Vil du læse lidt om studenterhuens historie og traditionen bag? Gør det her: Studenterhuens historie

Gæstelisten og indbydelsen til dit studentergilde, kan du jo udforme som det passer dig. Husk på, ikke at invitere alt for mange mennesker, da det hurtigt kan blive en mærkelig fest (især hvis venner og familie er blandet). Evt. hold en mini-fest/komsammen for din familie, og så et studentergilde for dine venner, hvor du virkelig kan fyre den af.

Din invitation kan du sende ud til folk digitalt, men du kan også vælge at gøre det via post/fysisk. Det sidstnævnte giver lidt mere charme og hygge til selve invitations-delen 🙂

I sidste ende, så bliver studenterugen nok en af de lykkeligste øjeblikke i dit liv. Derfor er det selvfølgelig vigtigt, at det hele kører nogenlunde på skinner. Under alle omstændigheder, så har du nu friheden til at gøre som det passer dig, og det vil ingen nogensinde kunne tage fra dig. Nyd det!

Book Studenterkørsel til studenterugen her