Studenterugen

Studenterugen er den længe ventede afslutning på hele studietiden – dette er ugen, hvor studenterne springer ud. Hele ugen byder på studenterkørsel, fester, latter og sikkert også glædestårer, for det er nu, at et nyt kapitel i livet skal til at starte. Måske vælger du at holde et sabbatår eller påbegynde en videregående uddannelse – uanset hvad, har du netop afsluttet nogle hårde år på skolebænken, og dette skal selvfølgelig fejres med kammeraterne og familien.

Hvornår er studenterugen?

Studenterugen 2024, ligger i uge 26

Sæt punktum med stil med studenterkørsel

Studenterugen er den uge om året, hvor studenter og studiner i Danmark kører lastbil, og nyder at have afsluttet deres uddannelse. Det er en speciel uge for de nyudklækkede studenter, men også for deres forældre, søskende, venner, lærere og den tilfældige på gaden, som ser dem komme susende forbi i studentervognen.

Tid til at feste med vennerne

Det er ingen hemmelighed, at mange nyudklækkede studenter har set frem til den famøse studenterkørsel lige siden start. Det er nu, I kan slippe alle hæmninger og give den gas sammen med vennerne, uden at nogen vil se skævt til jer.
Så snart I hopper om bord på jeres studentervogn, tager chaufføren jer ud på den selvvalgte rute, som typisk går gennem byen og hjem til de forskellige forældre, hvor den står på lidt mad, snacks og drikkevarer.

Så snart du har gennemført en uddannelse med en varighed på minimum 2 år, har du ret til at køre studenterkørsel sammen med klassen. Det er dog typisk studenter fra de store gymnasiale uddannelser HHX, STX, HTX og HF, som vi har fornøjelsen af at fragte rundt hver sommer, når der tages hul på studenterugen.

Vi kører studenterkørsel landet rundt

Uanset hvor i landet I befinder jer, at det muligt at booke studenterkørsel gennem Book Studenterkørsel. Det er en sand fornøjelse at køre rundt med en ladfuld glade og festlige studenter, hvadenten det er i Jylland eller på Fyn eller Sjælland. Hver by har sine egne traditioner, men fælles for alle byerne er, at studenterne er glade og fester løs, mens de skråler med på musikken og kommer med glædesråb til forbipasserende.

Hvilken dag er bedst at køre studenterkørsel?

Danmarks fire største byer Odense, Aarhus, Aalborg og København udklækker hver sommer tusindvis af studenter, og i den forbindelse er der ofte rift om de populære datoer. Den mest populære dag i studenterugen er fredag – dette er dog også den dyreste dag, efterfulgt af lørdag, som også er i den høje ende. – Studenterkørsel er baseret på udbud og efterspørgsel, og derfor er visse dage dyrere end andre. Vælger I at køre torsdag eller søndag, kan der spares en del penge.

Til sidst er der dét, som vi kalder for ydre datoer, hvor det er betydelig billigere at køre. Dette drejer som om mandag, tirsdag og onsdag, som ligger uden for det mest populære dage. Vi ser dog en stigning i, at flere og flere er begyndt at køre på disse dage, da man typisk kan spare mellem 30-50% af prisen.

FAQ om studenterugen

Hvad er studenteruge?

Studenterugen er den længe ventede uge, hvor de nyudklækkede studenter springer ud og kører studenterkørsel. Ugen ligger typisk i slutningen af juni.

Hvor lang er studenterugen?

Studenterugen strækker sig normalt over 5 dage – fra onsdag til søndag.

Hvor lang tid varer studenterugen?

Studenterugen varer 5 dage fra onsdag til søndag.

Hvornår starter studenterugen?

Studenterugen er for det meste altid den sidste hele weekend i juni. Traditionelt strækker ugen sig fra onsdag til søndag.