Studenterkørsel i Esbjerg

Studenterkørsel i naturskønne Esbjerg

At køre studenterkørsel i Esbjerg er en oplevelse for livet, og har du lyst til at samle inspiration til den store dag, så læs bare videre. Vi tager dig gennem lidt af Esbjergs historie, og kommer med tips og forslag til studenterugen i Esbjerg.

Langs strandvejen mod Esbjerg tårner fire kridhvide høje mænd op i horisonten. Der sidder de og ser majestætisk ud over havet. Den 9 meter høje skulptur er et værk af Svend Wiig Hansen, og må siges at være blevet lidt af et varetegn for byen. ”Mennesket ved havet” hedder skulpturen, og det er måske en meget god betegnelse for de mennesker, der vokser op her i Esbjerg, lige ved havet.

Esbjerg er faktisk en forholdsvis ny by, især hvis man sammenligner med Danmarks største byer, og ikke mindst Ribe, som ligger godt 30 min i studentervogn fra byen.

Studentervogn studenter

Esbjergs historie – fra krig til Unesco-verdensarv

Esbjergs historie begynder i 1868 i kølvandet på krigen i 1864.
Efter krigen, havde man mistet en stor del af Danmark, det vi i dag kalder Tyskland. Man havde derfor også mistet havnen Altona (i dag Hamborg), og Danmark havde derfor brug for en ny havn mod vest. Valget faldt på det stykke land, som der i dag køres studenterkørsel på i Esbjerg.
I 1870 boede der estimerede 460 personer i Esbjerg, men byen har haft vokseværk og tal fra 2016 indikerer at der i dag bor op mod 72.151 mennesker i Esbjerg.
Havnen har altid været Esbjergs hjerte og var faktisk engang Danmarks største fiskerihavn.

Esbjerg i 2. Verdenskrig

Under 2. Verdenskrig har der næppe været så meget at fejre på studenterkørsel i Esbjerg.
Tyskernes tilstedeværelse i Esbjerg var massiv på grund af den strategiske placering. Esbjerg var en af de få havne på vestkysten, hvor man frygtede at de allierede ville kunne invadere fra. Omkring 1.200 bunkere blev placeret i og omkring Esbjerg. Er man historisk interesseret i besættelsestiden, og skal du op i historie, inden du kan fejre huen på studenterkørsel, så besøg Esbjergs Museums udstilling MODSTAN, eller Bunkermuseet, hvor man kan få mere syn for sagen.

Verdensarv ved Esbjerg

Ved Esbjerg ligger også Nationalpark Vadehavet, som siden 2009 har stået på Unescos verdensarvsliste. Unesco er en international organisation, som søger at bevare og beskytte steder, som eksempelvis enestående naturområder, samt bygninger og byer, som har en særlig kulturel værdi.

Disse områder er vurderet til at være menneskehedens verdensarv, og er derfor særlig værdifulde og bevaringsværdige. Til sammenligning er steder som den kinesiske mur og pyramiderne i Giza også på denne liste, så det er et fint selvskab, som Esbjerg er blevet del af.

Unikke naturoplevelser

Det er den helt unikke natur ved vadehavet, som har gjort at området er blevet fredet.
Her er et rigt fugleliv, og også en god chance for at spotte en sæl eller to, som soler sig på en af de mange store sten i vandkanten. Det sjældne fænomen sort sol kan også opleves lige her ved vadehavet. Det kan man dog ikke forvente at opleve fra studentervognen, da det kun sker i foråret og efteråret.

Det er næsten umuligt at begribe, men hver dag flyttes mere end en milliard kubikmeter vand frem og tilbage med tidevandet. Det er dette, som er med til at skabe den helt unikke og bevaringsværdige natur.
Noget som helt sikkert også er bevaringsværdigt, men som dog ikke endnu har nået status af verdensarv, er studenterkørsel.

Studenterkørsel i Esbjerg

 

Studenterkørsel og dansen om den gamle rytter

Bliver man student i Esbjerg, så kommer man ikke uden om ”dansen på hesten”.
Det er en stor festdag, når byens studenter samles i midtbyen, akkompagneret af orkestre og sommerglade tilskuere.
Mange ankommer i hestevogn, som det er tradition for i Esbjerg, mens andre har taget turen til fods.

Rytterstatuen er rejst i 1899, så det er et gammelt monument. Den forestiller Christian d. niende, som var konge, da man besluttede sig for at bygge havnen, der skulle udvikle sig til Esbjerg by.
Christian d. niende ses derfor som Esbjergs grundlægger, og det er derfor meget passende at Esbjergs studenter på deres studenterkørsel fejrer deres studentereksamen med dans om Christian d. niende.

At danse om en rytterstatue, er en tradition, ligesom studenterkørsel, som er startet i København.
Her danser man om rytterstatuen på Kongens Nytorv, og bader også i storkespringvandet inde på Strøget.

I Aarhus bader og danser studenterne ved Agnete og Havmanden, et springvandsskulptur ved Rådhuset.

Danmarks længste gågade

Esbjerg kan sagtens hamle op med både Aarhus og København, for gågaden, eller Kongensgade, som Torvet ligger i forlængelse af, er nemlig et af landets længste.
Får studenterne lov til at køre studenterkørsel i hestevogn gennem gågaden, kan vi med sikkerhed sige, at det bliver en lang og helt uforglemmelig dag.
Alternativt kan man køre af Skolegade, som også grænser op til Torvet, og hvor man hurtigt kan stige af, og besøge rytterstatuen.
Nogle studenter våger pelsen, og bestiger den flere meter høje statue, for at komme til at sidde på hesten.
Men med alkohol i blodet, og det lange fald taget i betragtning, så er det bestemt ikke anbefalelsesværdigt, selvom det ser festligt ud.

1 eller 2 dage til studenterkørsel i Esbjerg?

Nogle studenter vælger at køre to dage, hvor de så kan køre i hestevogn den ene dag, og den anden dag tage turen med en studentervogn med motorkraft.
Det er da også en helt særligt oplevelse at køre ud i det åbne landskab, og mærke sommerblæsten i håret og den gode stemning på vognladet.

Vil I sikre jer en bølge i huen, så læg studenterkørslen forbi Hjerting strand, som også har en lækker strandpromenade.
Her kan I bade iført studenterhuen, men pas godt på hinanden og husk, gå kun ud til navlen.
Stranden er også en oplagt mulighed for at holde et beach-party og fejre studentereksamen efter endt studenterkørsel.

Det er helt unikt at bo så tæt på havet og tæt på den storslåede natur, som man gør i Esbjerg. Husk derfor at nyde disse skønne øjeblikke i studentervognen, særligt i denne sæson, hvor solen står højt over Esbjerg.

Torvet i Esbjerg. Torvet besøges af studenter på studenterkørsel

Esbjerg – før og efter studenterkørslen

Studenterkørslen markerer enden på års læsning, slid og flid.
Men det er også enden på en periode, hvor venskaber opstår, romancer blomstre og måske visner igen, og hvor man går fra teenager til voksen.
Studenterkørslen skal derfor fejres med maner, og det er en fest mange ser frem til, og med rette har store forventninger til.

Men før man kan give sig hen til beruselsen og friheden, så skal man lige igennem læseferien.

Skulle man få brug for et afbræk, og en lille forsmag på den store fest der venter en på studenterkørselen, så kan man besøge Esbjerg Rock festival, som afholdes i starten af juni måned.
Her spiller både danske og udenlandske navne, så I er garanteret en fest når festivallen skydes i gang.

Hen over sommeren vil der også være live musik i Esbjerg bypark, hvor man kan nyde både det grønne græs, sommervejret og musikken.

Esbjergs vilde natteliv

Efter en studenterkørsel, er det jo trad
ition at man bliver og fester ved studenterturens sidste stop. Men vil festen ingen ende tage, så går turen måske ned i byen, hvor Esbjerg også kan byde på et super varieret natteliv centeret omkring Skolegade, Torvet og gågaden.

Skulle I komme til at savne at danse om Christian d. niende, så kan I jo passende besøge Den Niende, som også ligger placeret centralt lige på Torvet. Den Niende er Café om dagen og natklub om natten. De har altid gode DJ’s og hvis I er en rigtig danseglad klasse, så er dette stedet for jer.

Der er selvfølgelig også A-bar, hvor der også altid er gang i festen, eller måske er I mere til Skræddergaarden, som er super laid-back med gode drinks og livemusik.
Antons byder også på god stemning og kolde drinks, og er med egne ord: ”Esbjergs hyggeligste bar”.
Der er mange flere Barer og natklubber i Esbjerg, så det er bare at gå på opdagelse efter det bedste sted for klassen efter studenterkørslen.
I studenterugen vil der helt sikkert være både røde, blå og huer i andre farver at se i nattelivet.

Byfest

Når sommeren lakker mod enden, og du drømmer dig til bage til studenterugens og studenterkørslens festligheder, så fortvivl ej for i august er der igen festligheder i byen, når Esbjerg festuge indtager byen. Her kan du nyde open air koncerter med musik lige fra klassisk og opera til pop/rock musik fra aktuelle danske musikere.

Har du og klassen endnu ikke booket studenterkørsel for 2020 eller 2021, så kan du se og sammenligne de bedste og billigste studentervogne i Danmark lige her på Book Studenterkørsel.

Tilbage er der bare at ønske alle kommende studenter en helt fantastisk studenterkørsel.
– De bedste hilsner fra alle os på Book Studenterkørsel.