Studenterkørsel i Kolding

Kolding Studenterkørsel

Studenterkørsel i Kolding

Bliver du student i Kolding, eller er du bare nysgerrig på, hvordan man fejre sin studentereksamen i den historiske jyske by? Læs med her, hvor Book Studenterkørsel har kigget nærmere på studenterkørsel i Kolding.
I Kolding er der både tradition for hestevognskørsel og studentervognskørsel. Hos Book Studenterkørsel har vi mange hestevogne og masser af studentervogne at vælge imellem, som kører netop i Kolding.
Du kan nemt sammenligne priser og danne dig et overblik over de mange muligheder for studenterkørsel. Tast blot dine kriterier ind her.

Sommer i skønne Kolding

Skønne Kolding er bare skønnest som sommeren, når studenterne og naturen springer ud.
Koldings smukke beliggenhed, med både udsigt til Kolding fjord samt Slotssøen, gør byen til noget helt særligt.
Hvert år sidst i juni, gør de mange nyudklækkede studenter byen endnu skønnere når de pryder bybilledet med deres hvide huer.
Dem med rød kant, kommer fra Kolding Gymnasium eller Munkedam, mens dem med blå kant bliver student fra Hansenberg, Kolding HF eller IBC.
Også andre farver kan ses på studenterhuerne, som eksempel lilla, lyserød og grøn, som er farverne for hhv. pædagog, frisør og landmand, og der er flere endnu.
Den nye EUX hue er grå, og studenter med denne hue har taget en studentereksamen, som både består af en praktisk uddannelse, men også en teoretisk, som du kender det fra de almene gymnasier

Book Studenterkørsel Kolding

Må min uddannelse køre studenterkørsel?

Alle ungdomsuddannelser der tager min. 2 år må faktisk køre det, som folketinget har valgt at kalde eksamenskørsel, men det er desværre ikke alle, som benytter sig af denne mulighed.
På Book Studenterkørsel kalder vi det stadig studenterkørsel, men det betyder ikke noget for os om din hue er blå eller grå. Faktisk mener vi at alle fortjener at køre studenterkørsel, og fejre deres eksamen med fuld fart gennem de danske byer.
Vi håber i hvert fald på at se et virvar af farver på huerne og på studentervognene i fremtiden.
For de mange studenter i Kolding, vil der i sommerperioden være masser af events, hvor man kan vise huen frem.
En af dem er Sommer ved Søen, som er ganske gratis, og som afholdes i smukke omgivelser med udsigt over slotssøen og Koldinghus.
Der er også Grøn Koncert, som hvert år tager på tour rundt til de danske byer, med det bedste fra den danske musik scene.
Så med mindre turen går til Roskilde eller Tinderbox, så er der masser af musikoplevelser i Kolding om sommeren.

Koldinghus studenterkørsel kolding

Sådan fester du på studenterkørsel i Kolding

En typisk studenterkørsel i Kolding begynder lige efter dimensionen, og derved starter alle studentervognene på samme tid, ved de forskellige skoler.
Som traditionen er i det meste af landet, så pyntes vognene med bøgegrene, flag og balloner, samt sjove bannere.
Hvis du har brug for inspiration til studenterbanneret, så tjek vores blog indlæg ”Sådan skaber I byens bedste studentervogn” ud. Her er der tips og tricks til alt fra pynt til banner mm.
En anden sjovt tradition, som man benytter sig af i Kolding, er at alle dem der fik 12 til sidste eksamen skal løbe efter studentervognen. Det er ikke alle steder i Danmark at man gør det, men Kolding er altså en af de byer, hvor nogle klasser stadig håndhæver denne tradition.
Bliver du student i Kolding, så er det altså med at spænde løbeskoene, hvis du satser på at kunne skrive 12 i huen.

Ingen studenterkørsel uden “hueklip”

I Kolding har du også mulighed for at holde en anden studentertradition i live på studenterkørslen. At få en bølge i huen er en tradition, og et must for mange studenter. I Kolding kan du på din studenterkørsel køre ud til Rebæk Strand, og hoppe i vandet med studenterhuen på, hvilket jo er betingelsen for at man må klippe en bølge i huen.
Generelt over hele landet er “huereglerne” noget, som virkelig håndhæves på studenterkørslerne, og Kolding er ingen undtagelse.
Det er selvfølgelig klassikerne som hak i skyggen for opkast, en firkant i svedbåndet for en kasse øl, samt en trekant for at have set solopgangen efter en kasse øl.
Så er der de mere frække regler, som omhandler at score en sygeplejerske efter at man er blevet sendt til udpumpning, og den med at score sin lærer.
Vi har endnu ikke hørt om nogen, som rent faktisk har udrettet dette, men vi hører gerne fra dig, hvis du kender nogen eller selv har prøvet det.
I mange byer er der desuden tradition for at besøge en skulptur, eller et springvand på studenterkørslen, det er dog ikke noget vi har kunnet spore os frem til i Kolding, men hvis du ved mere om den sag, så hører vi gerne fra dig.

Kolding by night

Ovenpå en studenterkørsel er det måske ikke lige en tur i byen, som trækker. De fleste fester videre ved studenterkørslens sidste stop, mens de mere hardcore festaber måske også tager turen ned i Kolding midtby, og fester til den lyse morgen.
Det kunne eksempelvis foregå på Tordenskiold, som faktisk også er Danmarks ældste natklub, eller på Pitstop, hvor du kan være heldig at der er livemusik.
Der er også partybaren Surf Bar, hvor det efter sigende er tilladt at danse på baren.
De ligger alle i Jernbanegade i Kolding, så der er mulighed for en pubcrawl, hvis du stadig har energi til det efter studenterkørslen.

Hestevogn eller studentervogn?

Selvom Kolding tilbyder vilde fester rundt om på de forskellige barer, så er der altså ingen fest, som slår den du og klassen laver på studenterkørslen.
Det er en once in a lifetime oplevelse, og mangler I stadig at finde en vogn, så hjælper vi gerne.
Du kan tjekke udbuddet af studentervogne ud i Kolding her, og se de forskellige priser og vognfeatures. Vi har vogne til dem som ønsker at køre med hestevogn, og til dem som ønsker at køre med studentervogn.
Mange store klasser vælger desuden at køre i 2 dage, så de undgår at skulle skynde sig videre ved hvert stop. Det er fedest at have god tid, og så vil forældrene jo også gerne nå at fejre jer lidt, når I besøger dem på studenterkørslen.
Ved at vælge 2 dage, kan du også komme til at opleve studenterkørsel både med hestevogn og med lastvogn. Det kan du, hvis I vælger at booke en dag med hestevogn, og en dag med alm studentervogn. Det kan sagtens arrangeres, og det er der også mange andre klasser der gør.
Du er altid velkommen til at ringe ind til os for at høre mere om denne mulighed.
Så med mindre du allerede har været inde og kigge på vores mange studentervogne og hestevogne, så kan du gøre det lige her.
Book Studenterkørsel ønsker alle studenter i Kolding en fantastisk tur!