Studenterkørsel i Skive

Er du en af de heldige, som får lov til at køre studenterkørsel i Skive? Her på siden har du og din klasse mulighed for at booke studenterkørsel i Skive og dermed sikre jer den fedeste vogn til gymnasietidens største begivenhed. Men hvad er det, som kendetegner Skive by?

Bliv klogere på, hvorfor byen har de fedeste studenter og traditioner.

Studenterboom i Skive

Skive er grundlagt tilbage i 1100-tallet, hvilket gør byen til en af de ældre byer i landet.
Traditionen med studenterkørsel er dog ikke helt så gammel som byen, men er stadig en skøn tradition, som udfolder sig hvert år i slutningen af juni måned. Studenterkørsel startede som hestevognskørsel, og har siden udviklet sig til vognkørsel.

Der er dog stadig nogle, som vælger at holde traditionen ved lige, og hos Book Studenterkørsel har vi mange forskellige hestevogne, som du kan booke til en tur rundt i Skive – eller hvis du kører studenterkørsel i Jyllands andre byer.
Læs meget mere om studenterkørslens historie her.

Hvem må køre studenterkørsel i Skive?

Traditionelt set har det kun været unge med en gennemført gymnasial eksamen, som har kørt studenterkørsel. Men med den nye lovgivning fra 2016 kan alle, som har afsluttet en minimum 2 årig ungdomsuddannelse, køre studenterkørsel.
Da det ikke er alle ungdomsuddannelser, som afsluttes i juni, vil man måske snart kunne se studenterkørsel på andre tidspunkter af året.

Er du i tvivl om din klasse må køre studenterkørsel, så kan du læse mere om eksamenskørsel her.

Det er Skive kendt for

En del forbinder byen med Skive Kaserne, som er Danmarks største. Mange studentervogne er faktisk gamle militærvogne, og selvom de måske ikke lige stammer fra Skive Kaserne, så er kasernen et sted, som mange unge vil stifte bekendtskab med, når de skal aftjene deres værnepligt efter gymnasiet.

Skal du aftjene din værnepligt, er der en ekstra god grund til at give den gas, når du kører studenterkørsel i Skive.

Musikkens by

Er det ikke lige militæret du går op i, så er byen også kendt for sit rige kulturliv, og særligt musik og sport er noget byens borgere går op i. På den musikalske scene kan byen også prale af musikere som Mads Langer, Thomas Troelsen og bandet Duné.

På Skive Gymnasium og HF kan du desuden tage en særlig talentlinje for musik, også kaldet MusikCollege Skive. Og de har også linjen Team SG Sport, som er en studentereksamen med særlig fokus på sport på et højt niveau. 

I Skive kan du foruden håndbold og fodbold også prøve kræfter med sejlsport i fjorden.
Skive er med andre ord en alsidig by, som har masser af byde på.

Gratis ruteværktøj

Så slipper du for besværet med at planlægge jeres studenterrute

Når I booker studenterkørsel hos os, får I også et ruteværktøj med helt gratis. Det er ikke bare et hvilket som helst program – det er nok Danmarks bedste ruteprogram, hvis vi selv skal sige det. 

Programmet udregner den bedste rute på baggrund af de informationer, I indtaster. Hver enkelt stop eller pause indregnes, inklusiv chaufførens køre/hviletider. I slipper derfor for al besværet, der er ved selv, at skulle få det hele til at gå op i en højere enhed. I stedet kan I fokusere på alt det sjove, der skal til for at skabe den fedeste dag.

Studenterkørsel gennem Skive by

Bliver du student i Skive, så har du formentlig gået på enten Skive College eller Skive Gymnasium og HF. Du kan også få hue på, hvis du har gået på VUC – og her kan afgangseleverne også leje en studentervogn i Skive.
Byen har hvert år et kæmpe studenterboom, og derfor er det vigtigt at sikre sig en studentervogn i tide, så I ikke går glip af drømmevognen.


Og det er her Book Studenterkørsel kommer ind i billedet. Her har du og din klasse mulighed for at finde en studentervogn i Skive, som netop opfylder jeres ønsker og krav.

Vi har også hestevogne til dem, som ønsker at bevare den gamle tradition. Mange vælger at køre vogntur i 2 dage for at nå rundt til alle forældrene. I sådan et tilfælde kunne man vælge at køre en dag med hestevogn og en med studentervogn.

De 11 stjerner

Der skal drikkes, synges og skåles, når studenterne i Skive kommer buldrende gennem byen og rundt i de mange kunstfærdige rundkørsler – også kaldet Skives 11 stjerner.

Hver ”stjerne”/kunstværk har selvfølgelig et navn, og derfor kan man køre rundt om alt lige fra Solen til UFO’en og Torvet til Vestenvinden.
Du kommer uden tvivl forbi en af stjernerne på din studenterkørsel – og måske kommer du  til at løbe rundt om en?

Traditioner når der køres studenterkørsel i Skive

I Skive håndhæves den benhårde tradition med, at alle som får et 12-tal til den sidste eksamen, skal løbe efter studentervognen. I hvert fald fra det første stop til det andet.
Den sidste eksamenskarakter skrives desuden i ens studenterhue, og rundt om på det fine stof kan ens venner skrive små hilsner. Er man lidt mere end gode venner, så kan man skrive en fræk hilsen i huens inderside, under kantbåndet.

Studenterhuen bliver derved meget mere end bare en hue. Om mange år fortæller den nemlig historien om den – måske – vildeste uge i dit liv. Især hvis huens svedbånd er blevet flået i med masser af klip, bidemærker og hak – dette er et evigt vidnesbyrd på din vilde ungdom.

Bølge i huen?

Skives fantastiske beliggenhed tæt på vandet, giver jer mulighed for at køre forbi stranden. Dette åbner op for muligheden for at få klippet en bølge i huens svedbånd – på stranden kan man nemlig bade med sin studenterhue på.
Efter vognturen kan I fortsætte festen på enten Australia Bar eller Zwei Grosse Bier Bar, som er kendt for at være samlingssteder for Skives mange studenter.

Book studentervogn i Skive her

Glem alt om at søge nettet tyndt for studentervogne. Vi har nemlig samlet alle vognudbydere ét sted, så du blot skal indtaste dato og klasseinformationer, hvorefter du præsenteres for en oversigt, som viser alle ledige studentervogne og priser. Måske har du og din klasse specifikke ønsker og behov til jeres vogn – I kan nemt sortere vognene efter egne ønsker.Det skal være en fed oplevelse at køre studenterkørsel i Midtjylland, og derfor kan I roligt finde studenterkørsel i Skive gennem Book.